torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiTarinatKun Teuvon kanssa missejä kylvetettiin

Kun Teuvon kanssa missejä kylvetettiin

TARINA:

teuvo14b

Edesmennyt Himoksen saunamajuri Teuvo Kasvi oli mainio tarinaniskijä.

Juttu ei katkennut pitemmänkään tarinatuokion aikana ja lyhyeksi tarkoitetusta sananvaihdosta venähti helposti pitkä. Mikäs siinä, kun aikaa kerran oli, sillä HimosLomien ison savusaunan lämmittäminen kestää 5-6 tuntia.

Vuosien mittaan Teuvosta tuli julkkis, joka tunnettiin laajasti Suomen rajojen ulkopuolellakin. Vaikka miehellä ei paljon kielitaitoa ollut, hän osasi tulla toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa.

teuvo2 teuvo3

Lehdet tekivät saunamajurista lukuisia juttuja. Televisiokin saunalla vieraili ja varmasti Teuvo elää yhä tuhansien Himoksen kävijöiden matkamuistokuvissa ja videoilla.

Kylpijät saivat häneltä usein ohjeita kuinka saunassa käyttäydytään. Työasiat, politiikka ja seksi olivat kiellettyjä keskustelun aiheita. Muutenkin turhaa metelöintiä tuli välttää. Sauna oli rauhoittumisen ja filosofisten sinisten ajatusten paikka.

teuvo4

Kun saunaan tuli työyhteisöjen porukoita, Teuvo piti silmällä, tärkeilikö joku ryhmän pomona. Silloin isokin herra sai kuulla, että hänen saunassaan kaikki kylpijät ovat tasa-arvoisia. Kaikki esimiesasenteet tuli jättää kynnyksen ulkopuolelle.

Kolmena vuotena missikiertue poikkesi päiväksi Himokselle. Ohjelmaan kuului myös käynti savusaunassa. Kun saunamajurilla ei ollut tapana ketään ujostella, niin missiporukankin isännöinti sujui juohevasti ja vitseillä tyttöjä naurattaen.

teuvo12 teuvo8

Lehtien valokuvaajat pörräsivät ympärillä ja takkatuvassa jokaisesta otettiin myös saunapuhtaat kasvokuvat, kuten iltalehdillä siihen aikaan oli tapana.

teuvo9 teuvo10

Kerran missikiertueen vierailupäivälle sattui tulipalopakkanen. Mittarit Himoksella näyttivät 25-30 asteen lukemia. Koska materiaalia lehtiin ja televisiolle tarvittiin, ohjelma ulkoiluineen ja moottorikelkkailuineen vietiin ennakkosuunnitelmien mukaan läpi.

Teuvo lämmitti saunan kuumaksi ja lauteille pääsy oli tytöille sinä vuonna varmaan tavallistakin mieluisampaa. Toki porealtaassakin piti käydä pakkasesta huolimatta pulahtelemassa ja poseeraamassa. Lehdet raportoivat vielä silloin kiertueen liikkeet päivittäin.

teuvo11

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments