torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiTapahtumatKultakurkkukaraoken juhlatapahtuma 2017 Himoksella

Kultakurkkukaraoken juhlatapahtuma 2017 Himoksella

Laulamisen riemua, kuvat ja teksti: Mikko Hakonen, voittajien yhteiskuva: Jaakko Manninen/ViihdeSallap Oy.

Viikonloppuna Himoksella käytyyn Kultakurkku karaoken loppukilpailuun osallistui edellisvuosien tapaan yli 400 laulajaa, joten melkoinen laulumaraton käytiin jälleen kahden päivän aikana HimosAreenalla. Kun kisa käsittää semifinaalin, 2. semifinaalin ja loppukilpailun, niin tuomaristolla riittää todella kuunneltavaa, katseltavaa ja pohdittavaa. Kilpailussa on neljä sarjaa: alle 30-vuotiaat, 30-49-vuotiaat, 50-65-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat. Jokaisessa sarjassa palkitaan paras mies- ja paras naislaulaja.

Kultakurkkukaraoken alkukarsintoja järjestetään vuoden mittaan ympäri Suomea ja myös Ruotsin puolella. Näistä paikallisista kilpailuista jatkoon päässeet kutsutaan joka vuosi Himoksen loppukilpailuun, joka onkin sitten todellista laulamisen riemua ja juhlaa. Tällä kertaa vielä tavallistakin enemmän, koska kyseessä oli Kultakurkku karaoken 20-vuotisjuhla ja samalla tapahtuma osallistui Suomi 100-vuotta juhlintaan.

Monella kilpailijalla on mukanaan omat fanijoukot ja kannustusta annetaan jokaiselle laulajalle myös yleisön ja omaa vuoroaan odottavien kilpailijoiden taholta. Taso on näissä kisoissa jo poikkeuksetta kova, ovathan kaikki oman paikkakuntansa voittajia.

Kun kahtena päivänä lauletaan aamupäivästä yön pikkutunneille saakka, niin vuoroaan odottavilla jää aikaa myös oheispalveluihin. Kilpailukeskuksesta löytyi erilaisia hemmotteluhoitoja, tuotemyyjien pisteitä, edellisvuosien tapaan pidettiin huutokauppa ja juhlavuoden uutuutena suosiota niitti levytysstudio, jossa saattoi käydä laulamassa oman äänilevyn.

Tänä vuonna Kultakurkku karaoken kilpailusarjat olivat avoimet kaikille kilpailijoille. Sarjauudistuksen vuoksi kilpailijat saivat osallistua haluamaansa sarjaan siitä huolimatta oliko jokin sarja jo edellisvuosina voitettu. Vuoden 2017 sarjavoittajat eivät voi enää jatkossa voittaa toista kertaa samaa sarjaa. Mahdollisuuksia kuitenkin riittää, sillä ViihdeSallap Oy järjestää myös Suomen Kärkikaraoke- ja Kimppakaraoke -kilpailuja. Näiden kisojen loppukilpailut käydään muualla kuin Himoksessa.

Juhlavuoden kunniaksi lopputapahtuman oheisohjelmaan lisättiin levytysstudio, jossa halukkaat pääsivät pientä korvausta vastaan tekemään oman äänilevyn. Levyttäminen ei edellyttänyt varsinaiseen kisaan osallistumista. Studio saavuttikin kovan suosion, sillä hyvissä ajoin lauantaina kaikki ajat olivat jo varattuja. Nappuloita käänteli äänitysteknikko Juha Marjanen.

Oman levyn kävi äänittämässä myös Katja Norrgård Alahärmästä. Kappalelistasta hän valitsi laulettavakseen Sata suudelmaa, mikä ei ennestään ollut hänelle mikään bravuurinumero. Levy kuitenkin syntyi ja se lähetetään hänelle muutaman päivän kuluttua postissa. Katja tyytyi tilaamaan esikoislevyään ainoastaan yhden kappaleen itselleen muistoksi. Lisääkin levyjä on kaiketi mahdollisuus myöhemmin tilata, jos kysyntää alkaa ilmetä. Katja kertoi aloittaneensa karaoken laulamisen vasta puolitoista vuotta sitten. Sitä ennen hän lauloi enimmäkseen vain suihkussa.

Flunssastaan huolimatta Katja lauloi itsensä perjantain semifinaalista jatkoon. Kuvassa on meneillään 2. semifinaali lauantaina. Irtosiko vielä loppukilpailupaikka, siitä ei ole tämän kirjoittajalla tietoa. Katja kertoi aikaisemmin jännittäneensä esiintymistä, mutta kun pelko on voitettu, niin nyt pitää tehdä mitä uskaltaa ja mistä tykkää.

Tuomaristolle Kultakurkku karaoken loppukilpailu on aikamoinen urakka siitäkin huolimatta, että osa tuomareista lauantai-illan finaaliin vaihtui. Kuvassa tuomaroivat Ella Ahonen, Pasi Järvinen, Kimmo ???, Simone Lehikoinen ja Markku Uhlbäck.

Kultakurkku karaoken loppukilpailu Himoksella on tapahtuma, johon moni kilpailija haluaa tulla ja laulaa itsensä vuodesta toiseen. Konkareihin kuuluu muun muassa Marke Ranta Porista (vas.). Myös Tuula Viitala Kauhajoelta on ollut mukana jokseenkin niin kauan kuin kisoja on Himoksella järjestetty. Kotipuolessaan naiset käyvät laulamassa säännöllisesti, kisoja voitetaan ja pokaaleja on kotona hyllyt notkollaan. Kumpikin on aiemmin yltänyt Himoksen superfinaaliin, mutta se kirkkain mitali yhä puuttuu. Himoksen kisa on heidän mielestään kaikkein mukavin kilpailu ja tunteella aina lauletaan. Ystäviä harrastus on tuonut valtavasti, lähes kaikki laulajat Himoksellakin ovat tuttuja.

Huutokauppa on kuulunut Kultakurkun oheisohjelmaan jo useana vuonna. Kun Himokselle tullaan laulamaan eikä kaupantekoon, niin aika moni arvokkaammista tavaroista jäi ennakkotarjouksen tehneille, vaikka meklari Reijo Koo yritti innostaa porukkaa kaupantekoon parhaansa mukaan. Niin kävi tällä kertaa myös auton kohdalla. Kukaan paikalla olleista ei lähtenyt kotiin vuoden 2006 siistillä sitikalla jossa katsastuskin oli voimassa.

Loppukilpailun voittajat: Alle 30 v, Kinnarinen Camilia, Tampere ja Kortell Sami, Kokkola. 30-49 vuotiaat: Hintsanen Pauliina, Mikkeli ja Hjelt Alexis, Vantaa. 50-65-vuotiaat: Danilova Juliana, Lahti ja Kautto Hannu, Äänekoski. Yli 65-vuotiaat: Hautamäki Pirkko, Kälviä ja Leppäniemi Arto Martti, Seinäjoki.

Juhlavuoden kultakurkku 2017: Kinnarinen Camilia Tampere.

ALFA-TV kuvasi Kultakurkkukaraoken juhlatapahtumasta kahden tunnin taltioinnin. Ohjelma esitetään ensimmäisen kerran lauantaina 21.10. kello 21.00.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments