maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiTapahtumatKultakurkku-karaoke Himoksella

Kultakurkku-karaoke Himoksella

karaoke22

Ohjelmatoimisto ViihdeSallap Oy:n järjestämä Kultakurkku-karaoke laulettiin 18. kerran. Jo useampana vuotena tämä Suomen suurin karaoketapahtuma on järjestetty Himoksella. Näin tulee olemaan jatkossakin, koska kilpailun läpi viemiseen HimosAreena on erinomainen paikka ja majoitusta jokaiseen makuun löytyy riittävästi, sanoo toimitusjohtaja Rauno Hänninen.

Ympäri maata järjestetyissä karsintatilaisuuksissa tiensä jatkoon ja pääsyn Himoksen loppukilpailuun selvitti 850 karaoken harrastajaa. Heistä paikalle saapui lähes 400 laulajaa. Kaksipäiväisen kilpailun aikana tuomaristolla on melkoinen urakka valita kilpailijat aluksi semifinaaliin ja siitä edelleen loppukilpailuun.

Kun varsinaisen kilpailuareenan lisäksi HimosHotellilla oli kaksi harjoittelupaikkaa, niin tämän viikonlopun aikana laulu todella raikui Himoksella.

Kiku Heikkilä-Siirilä, Markku Uhlbäck, Roni Heikkilä, Antti Naukkarinen, Lenita Harjula ja Varpu Helstola.

Lauantain ja sunnuntain välillä aamuyön tunteina kaikki laulut oli kuultu ja voittajat selvillä. Jokaisessa sarjassa naiset ja miehet palkittiin erikseen. Yleisen sarjan voittivat Kiku Heikkilä-Siirilä kappaleella The Best ja Markku Uhlbäck kappaleella Sinä vain. Yli 50-vuotiaiden -sarjan Lenita Harjula kappaleella Näiden tähtien alla ja Antti Naukkarinen kappaleella Sydänpuoli säätä vasten. Alle 25-vuotiaiden sarjasta voittajiksi valittiin Roni Heikkilä kappaleella Taivaskalliolla ja Varpu Helstola kappaleella You & I.  Kultakurkku Masterin tittelin sai Markku Uhlbäck ja hänelle luovutettiin kilpailun pääpalkinto 1000 euroa.

Jättiurakan tehneeseen tuomaristoon kuuluivat tuomariston puheenjohtaja Akun Tehtaan myyntijohtaja Pasi Järvinen, KSF:n myyntijohtaja Markku Hintsanen, teatterintekijä Tarja-Liisa Qvintus, toimittaja, teatteri-ilmaisunohjaaja ja karaokeaktiivi Kati Minerva sekä järjestävän organisaation Ohjelmatoimisto ViihdeSallap Oy:n henkilöstöpäällikkö Ella Ahonen. Finaalituomaristossa edustavat lisäksi AXR Music Oy:n tuotantopäällikkö Ilkka ”Ile” Vainio ja YLEn aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Finaallin pääsi 30 laulajaa. Tuhansien laulajien ja lähes 400 Himokselle saapuneen kilpailijan joukossa jo tätä saattoi pitää melkoisena voittona. Huonoja laulajiahan Kultakurkun loppukilpailussa ei ollut lainkaan. Tästä syystä tuomaristo painotti  myös eläytymiskykyä ja esiintymistaitoja. Parhaat eläytyjät saivat osakseen yleisön vilpittömän kannustuksen.

Kilpalavan karaokejuontajat Markku Niskala ja Erno Koveluhta tekivät myös hikisen urakan. Kaksi päivää levyjen soittoa lähes vuorokauden ympäri, sekä siinä ohessa huulenheittoa yleisön viihdyttämiseksi. Paidatkin lensivät päältä, kun Kiku Heikkilä-Siirilä  sai esitykseensä yllättäen taustatanssijat.

Koska esiintyjiä on paljon, niin myös odottelu kuuluu asiaan. Aikaa jää seurusteluun ystäväporukoissa ja uusiakin tuttavuuksia varmasti löytyy. Karaokelaulajien parissa ilmapiiri on aina kannustava, eikä kenellekään naureskella, vaikka laulu ei niin hyvin sujuisikaan, tapahtuman isäntä Rauno Hänninen kiittelee.

Roni Heikkilä ei odotellut vuoroaan turhaan, nuorten sarjassa lohkesi mieslaulajien voitto.

Hännisen mukaan läheskään kaikki eivät tule edes tavoittelemaan voittoa, vaan nauttimaan laulamisesta ja viihtymään saman henkisessä porukassa. Majoituspaikkoja varataan jo tällä reissulla ensi syksyn tapahtumaa varten, joka järjestetään jälleen Himoksella samana ajankohtana.

Laulun lomassa jäi aikaa tutustua karaokemessujen uutuustuotteisiin ja kirpputoripöytiin.

karaoke19

Myyntipäällikkö Pasi Kolehmainen esitteli uutta karaoketekniikkaa. Tietokoneet ja tabletit ovat päivän sana tälläkin alueella. Jos joku haluaa heittäytyä karaokejuontajaksi viimeisen päälle nykyaikaisella kalustolla, niin takataskua pitäisi kaivella 12 000 euron verran. Tähän pakettiin sisältyy myös 1500 biisiä.

Jos sitten joku päättää hankkia vain parasta, niin laitteisto, iso äänentoisto ja 12 000 laulua maksaa 19 990 euroa ja kun siihen lisätään vielä yhtä ja toista oheislaitetta ja nippeliä, niin kyllä pankista kannattaa nostaa n. 25 000 euroa saman tien.

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki meklaroi vaimonsa Heli Palsanmäen ja kaverinsa Markku Saukon kanssa Areenalla järjestetyn huutokaupan. Aikamoinen määrä erilaista tavaraa vaihtoi omistajaa tuttuun tapaan ilman pohjahintoja.

Akista, Helistä ja Markusta on televisiosarjojen myötä tullut kaikkien tuntemia julkkiksia. Meklarointikeikkoja tarjotaan nykyisin enemmän kuin niitä pystyy tekemään. Ja kilometrejä auton mittariin kertyy, kun viitenäkin päivänä viikossa käydään meklaroimassa huutokauppoja ympäri Suomea. Paljon suuremmaksi homma ja suosio on paisunut, kun ennalta osattiin arvata, Aki kertoi.

Suosion myötä myös nimikirjoitukset ja kaverikuvat jokaisen ryhmän jäsenen kanssa ovat haluttuja, Se nähtiin tässäkin tapahtumassa.

Suomalaisia pidetään tuppisuina, joille jo itsensä esitteleminen yleisön edessä nostaa hikikarpalot otsalle. Tässä valossa karaoken suuri suosio tuntuu suorastaan ihmeeltä.

– Kun alkukynnys on kerran ylitetty, niin sen jälkeen suomalaista ei pitele mikään ja nälkä vaan kasvaa syödessä, Rauno Hänninen naurahtaa. Hän jos kuka, tuntee tämän asian.

Katso myös toinen artikkeli: https://himoksensanomat.fi/2014/10/14/viihdesallapin-kultakurkut/

Tapahtuman järjestäjän kotisivut: http://www.viihdesallap.fi/kultakurkku.htm

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments