torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiTapahtumatViihdesallapin kultakurkut

Viihdesallapin kultakurkut

 

0karaoke1

Kultakurkku -karaokekilpailulla on pitkät perinteet. Taitaa olla lähes yhtä pitkät, kuin Suomessa on karaokea laulettu?  Himos toimi tapahtumapaikkana neljännen kerran ja täällä tavataan myös ensi vuonna, sanoo ViihdeSallap Oy:n toimitusjohtaja Rauno Hänninen.

karaoke7

Kultakurkku –karaokekilpailu on soolokilpailu, jossa alkukarsinnoista jatkoon päässeet laulajat kokoontuvat vuosittain kilpailemaan loppukilpailuun voitosta. Kilpailussa sarjoja on kolme:

• alle 25 –vuotiaat
• yleinen
• yli 50 –vuotiaat

Kaikissa sarjoissa naiset ja miehet kilpailevat erikseen.

Suomen suurimmaksi nousseen Kultakurkku-karaoken lisäksi ViihdeSallap järjestää Suomen Kärkikaraoke -kilpailua ja Kimppakaraoke -kilpailua, joka lauletaan hyvässä kaveriporukassa 2-5 hengen joukkueilla.

0karaoke3

Himoksellä järjestetty Kultakurkku-karaoken loppukilpailu oli melkoinen laulumaraton. Koska osanottajia oli paljon, niin ensimmäisellä kierroksella kilpailijoita semifinaaliin valittaessa kappaleen pituus rajattiin puoleentoista minuuttiin. Tästä vaiheesta jatkoon päässeet esittivät laulunsa täysimittaisina.

Kaksipäiväiseen kilpailuun osallistui niin kokeneita konkareita kuin ensikertalaisiakin. Semifinaaliin selvinneet Helena Mäkisalo ja Marke Ranta (vasen kuva) kertoivat olevansa aktiivisia karaoken harrastajia. Marke myönsi olevansa suorastaan koukussa, koska parhaimmillaan tulee laulettua kuusikin kertaa viikossa. Kaksi kertaa on hänelle minimi. Kilpailumenestystäkin on tullut: toinen sija Kärkikaraokessa ja neljäs sija Kimppakaraokessa. (Loppukilpailupaikka irtosi nytkin). Helena Mäkisalo kertoo aloittaneensa karaoken laulamisen kolme vuotta sitten.

– Karaoken laulaminen parantaa sairauksia ja kipuja. Särkylääkkeitä säästyy, naiset nauravat.

Kun Mäkisalo on hoitoalan ihmisiä, niin ehkä puheissa on perääkin. Karaoken lisäksi naiset harrastavat vatsatanssia. Myös tässä lajissa Marke Ranta kertoo olevansa konkari, koska harrastusta on takana jo 20 vuotta. – Hymy-lehdessäkin on tanssikuvissa esiinnytty, hän pilke silmässä kehaisee.

Semifinaalin alkua odottelivat myös ystävykset Jonna Venäläinen ja Heidi Niemelä. Vähäisemmällä kilpailukokemuksella osallistunut Heidi (kuvassa oikealla) selvitti Perutaan häät -kappaleella tiensä semifinaaliin ja seuraavaksi oli aikomuksena esittää Nuoruustango. Jonna oli mukana ystäväänsä kannustamassa.

Alajärveltä kotoisin oleva Heidi kertoi opiskelevansa Järvi-Seudun Ammatti-instituutissa hevosten hoitoa. Haaveissa siintelee oma talli ja raviradat. Mukavaa olisi päästä myös johonkin bändiin solistiksi.

Karaoke kerää yhteisen harrastuksen piiriin niin nuoret kuin vanhatkin.

Laulua, laulua, laulua… No, Markehan se siinä, illan upeimmassa kostyymissa. Trala trallalalalla… huumoriinkin satsattiin. Meri Huovinen Seinäjoelta tykkää laulaa paljain jaloin. Silloin musiikin resonoinnin tuntee konkreettisesti jalkapohjissaan.

Luonnollisesti vetävä musiikki pistää myös yleisön tanssijalan vipattamaan.

”Aikaan täysikuun”. Alajärveltä löytyy paljon kultakurkkuja. Jussi Takala on kokenut konkari, jota kaverit semifinaalissa innokkaasti kannustivat. Finaalipaikkojakin on tullut, mutta tällä kertaa aivan terävin kärki taisi jäädä saavuttamatta. Myös tyttöystävä Piia Raivio selvitti itsensä semifinaaliin saakka.

Jämsäläisiä laulajia edustivat hienosti Pertti Alho ja Leena Lamminen. Semifinaalipaikka Suomen tuhansien karaokelaulajien joukosta ei ole huono saavutus. Loppukilpailuun sitten ensi vuonna.

0karaoke20

Tuskin komeasti laulava Mertsi Bollström oli kilpailukappaleensa HimosAreenan lavalla vetänyt, kun hän jo löytyi ravintola Tuvan karaokepisteestä lounasyleisöä viihdyttämästä. Mertsi kertoi aiemmin voittaneensa Iskelmäkaraoken miesten sarjan ja Espanjassakin on tullut kolme voittoa. Ammattilaulajan urasta haaveileva nuori mies haluaa tuottaa ihmisille laulun kautta hyvää oloa. Uran eteen on tarkoitus tehdä töitä muuallakin kuin Suomessa.

Samaan aikaan kun Himoksella ratkottiin tämän vuoden Kultakurkku -mestaruudet, laulettiin muualla päin Suomea jo ensimmäisiä alkukarsintoja vuoden 2015 kisaa varten.

Katso myös tapahtuman avausartikkeli: https://himoksensanomat.fi/2014/10/13/kultakurkkukaraoke-himoksella/

Tapahtuman järjestäjän kotisivut: http://www.viihdesallap.fi/index.htm

Vuoden 2015 loppukilpailu: https://himoksensanomat.fi/2015/10/12/himos-kultakurkkukaraoke-2015/

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments