lauantai, 20 huhtikuun, 2024
KotiFestivaalitIskelmäfestivaali 2016: Ensitunnelmat festari- ja leirintäalueelta

Iskelmäfestivaali 2016: Ensitunnelmat festari- ja leirintäalueelta

himos-1

Himoksen kesän toiset festarit ovat alkaneet ja torstaina ylittyi jo 10 000 kävijän raja! Vaikkakin sää näytti uhkaavan sateiselta, tuli aurinkokin illan aikana esille lämmittämään festarikävijöiden mieliä.

Annun avauskuva

Torstain avasi Virve Rosti, Freeman & Menneisyyden Vangit Rantalavalla. Päälavan, eli Iskelmälavan, korkkasi Ismo Alanko, jonka esiintyminen oli samalla artistin ensimmäinen show Iskelmäfestareilla ikinä! Ismo Alangon shown jälkeen Rantalavalla show’nsa aloitti Anssi Kela, teltta täyttyi väestä ja tunnelma oli korkealla hipomassa teltan kattoa.

Kelan huikean keikan jälkeen jatkui bileet Iskelmälavalla, kun Kaija Koo nousi bändeineen lavalle ja fiilis oli huipussaan. Artisti veti koko asfalttikentän täyteen porukkaa ja niin teki myös rantalavalla esiintynyt Antti Tuisku. Fiilis teltassa oli huikea ja melkein räjäytti koko teltan taivaan tuuliin.

Ensimmäisen festaripäivän päätti upea J. Karjalainen, jonka keikan aikana kuultiin niin artistin vanhoja klassikoita kuin uudempaa tuotantoa. Vaikkakin väkimäärä oli pienempi oli meininki keikan aikana vain katossa. Karjalaisen keikan aikana alkoi aurinkokin sarastaa idästä suoraan päälavan takaa tehden taivaasta kauniin maalauksen.

himos-8

Kun festariväki alkoi perjantaina valua paikalle, suunnisti toimittaja leirintäalueelle tutkimaan, löytyisikö paikan päältä vielä unisia juhlijoita. Leirintäalueen polulla vastaan tulivat Merja ja Minna, jotka olivat kaverin etsintämatkalla mutta tuolla hetkelle ei ollut kaveria vielä löytynyt. Kaksikko kertoi festareiden olevan heidän kolmannet ja toiselle viidennet, mutta leirintäaluekokemusta ei löydy kummaltakaan. Kaverukset halusivat kehottaa kaikkia kävijöitä heittäytymään mukaan fiilikseen ja pitämään hauskaa. Kuvaan he eivät halunnet joten tätä pyyntöä kunnioitettiin.

himos-9

Kun alueen polkuja seikkaili eteenpäin tuli vastaan hauskannäköinen majoite. Pellolla seisoi Ford-merkkinen auto, jonka takakontissa istuskeli kaksi iloista naista. Toista vuotta Iskelmäfestivaaleilla olevat Johanna Peltola ja Minna Salonen olivat jo kerran aikaisemmin edellisvuonna tulleet autollaan leirintäalueelle majoittumaan, eikä tämäkään vuosi tule olemaan viimeinen. Heidän mielestä Ford on festareiden paras hotelli ja todella hyvä paikka nukkua kun alla on vanha petauspatja ja mukavat tyynyt ja peitot. Tähän majoitusvaihtoehtoon kaksikko oli päätynyt sen takia ettei tarvitse aina telttaa pystyttää, koska molempina vierailuvuosina oli vettä satanut ja he olivat vain saaneet naureskella takakontissa, kun muut kävijät pystyttivät telttojaan. Kuvaan naiset ottivat mukaan heidän matkakaverinsa, Karvakuono-Ransun.

Festarit ovat vielä täydessä vauhdissa ja vielä on yksi päiväkin jäljellä. Perjantai-illan kruunaavat Chisu ja Elastinen ja lauantaina festaripäivän aloittaa upea Laura Voutilainen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments