torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiTapahtumatIrrottelua Rinneriehassa

Irrottelua Rinneriehassa

pääsiäisbileet18

Pääsiäisen Rinneriehalla naamiaisineen on Himoksessa jo pitkät perinteet. Yleensä pääsiäistä on vietetty Länsi-Himoksessa, mutta tällä kertaa poikkeuksellinen talvi, aikainen kevät ja myöhäinen pääsiäinen siirsi hauskanpidon Pohjois-Himokseen, jossa vallitsi vielä hyvät laskettelukelit. Puolipilvinen ja tuulinen sää ei ehkä ollut paras mahdollinen, mutta ei se hauskanpitoa haitannut.

pääsiäisbileet1

Lahden eläintarhaksi esittäytynyt ryhmä aloitti päivän nesteytyksellä. Porukka kertoi viettäneensä Himoksella jo useamman pääsiäisen peräkkäin. Pukeutumiseen tavataan satsata ja joitakin palkintojakin kuten hissilippuja, paitoja ja pitsoja on vuosien varrella napsittu. Palkinnot ei kutenkaan ole pääasia, vaan kunnon meininki ja hauskanpito, otukset muistuttivat.

Neljätoistavuotias Santeri Helminen eli Samantha Hilton sitä vastoin pukeutui voitto mielessään ja myös onnistui tavoitteessaan. Nuorten sarjassa Samantha nappasi kausikortin ensi talvelle.

pääsiäisbileet2 pääsiäisbileet3

Santeri on aktiivinen laskettelija, joten kortti tuli tarpeeseen. Pojan äiti Kirsi Rantala avusti kilpailulookin luomisessa ja oli myös paikanpäällä kannustamassa.

Jos jaossa olisi ollut yleisön hurmaajien sarja, niin morsiuspariksi pukeutuneet Leevi ja Viivi Laatunen olisivat voittaneet sen kisan ylivoimaisesti. Vallankin kun hurmaaminen ei perustunut pelkkään pukeutumiseen, vaan myös esiintyminen oli valitun roolin mukaista.

pääsiäisbileet4 pääsiäisbileet11

Sisarusten mummo oli nähnyt vaivaa Leevin ja Viivin pukujen eteen. Espoosta kotoisin olevalla Laatusen perheellä on asuntovaunu Himoksessa ja siellä myös vietetään talviaikaan kaikki viikonloput.

Noita Sininen ja Noita Vihreä ovat jo viettäneet monta pääsiäistä Himoksella. Palkintojakin on pukeutumisesta toisinaan napsittu.

pääsiäisbileet6

Jenna ja Jasmin Mäkelän perhe viettää mökkiviikonloppuja Himoksella. Pääsiäisenä rinteissä on aina hauskaa ohjelmaa ja tekemistä koko perheelle, tyttöjen äiti kiittelee.

Tiina Rahikainen poikansa Aleksin kanssa ovat kokeneita konkareita pääsiäisnaamiaisten asujen suunnittelijoina. Vuorenpeikko ja Rion papukaija eivät tällä kertaa kausikorttiin yltäneet, mutta hauskanpitohan se on pääasia. .pääsiäisbileet9

Pääsiäisnaamiaisista on tullut perheelle vuotuinen perinne. Tampereelta kotoisin olevan perheen asuntovaunu on kausipaikalla, joten kaikkiin rinnekeskuksen tapahtumiin otetaan yleensä osaa, Tiina kertoi.

Vaunuasukkaita ovat myös Taina ja Juhani Mäkinen. Pariskunnan näyttävät asut olivat itse ideoituja ja itse tehtyjä. Pääsiäisen lähestyessä niitä ideoita alkaa päähän putkahdella, he naureskelevat.

pääsiäisbileet19b

Wunderbaum-asu, jossa oli mukana myös haju, voitti aikuisten kausikortin. Vaikka naamiaisiin valmistautuminen itse tekemällä ottaa aikaa, niin muutama tunti kannattaa uhrata myös muiden iloksi, Mäkiset huomauttavat.

Igor Baninski ja Huppelpuppeli tulivat pääsiäisbileisiin Saakoskelta. Heli Liukkonen ja Aino Nieminen ovat osallistuneet näihin partyihin aikaisemminkin melkein joka vuosi. Kerran napsahti possupuvussa pääpalkintokin, Heli muistelee.

Kevätpörriäinen Nina Lahdensuo on kotoisin Jämsästä. Hän toimii Jämsänkoskella farkkuliikkeessä kauppiaana. Kauppaan on tulossa kevätpörriäiset, joita varten asu on valmistettu. Nyt sitä tuli testattua vähän ennakkoon. Kevätpörriäinen pörisi näissä kuvioissa ensimmäistä kertaa.

pääsiäisbileet7 pääsiäisbileet8

Igor Baninski & Huppelpuppeli                   Kevätpörriäinen 

Rehevää naiskauneutta edustivat Helsinkiläiset Mini- ja Mega-mamma, jotka kertoivat tulleensa paikalle suoraan kotihommista. Meikkiä vaan läiskäistiin naamaan vähän reilummin kuin tavallisesti.

pääsiäisbileet12

Isä ja tytär. Asuntovaunuporukkaa nämäkin, mutta sen tarkempia henkilötietoja ei tästä parista irronnut. Aikaisemminkin on naamiaisiin osallistuttu ja menestystäkin on joskus tullut, he kertoivat.

Lasten sarjassa kausikortin vei pääsiäispupu.

pääsiäisbileet13

Neljävuotias Lotta Salo on jo laskettelun aloittanut. – Ihan kauheasti en pysy pystyssä, pupu rehellisesti tunnusti. Isä, Juha-Matti Salo kuitenkin huomautti, että kyllä Joonankummun rinteessä Lotan sukset jo aika hyvin suihkavat.

pääsiäisbileet15 pääsiäisbileet14

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa.

Rinnekeskuksen sivuille pääset tästä: http://www.himos.fi/

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments