maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiLuontoHimos Trail Run 2021 - maisemia ja maskeja hymyssä suin

Himos Trail Run 2021 – maisemia ja maskeja hymyssä suin

Teksti: Jorma Taini ja Susanna Ruusu

Kuvat: Susanna Ruusu

Jo viides Himos Trail Run –polkujuoksutapahtuma järjestettiin ihanteellisessa säässä, jossa juoksijat saivat todella nauttia monipuolisesta maastosta. Osallistujat kiittelivät maisemien lisäksi jälleen kerran upeaa tunnelmaa. Sen takasivat lukemattomat talkoolaiset, jotka hymyssä suin hoitivat sekä järjestelyt että kannustamisen. Eräs talkoolaisista oli Tarja Virolainen, joka oli yksi juoksijoiden tankkauspisteestä huolehtineista työntekijöistä. – Ensimmäisen kahvipannun laitoin tulemaan kello 5.40, Virolainen kertaili iloisena vielä iltapäivälläkin.

Tänä vuonna oli kiinnitettävä huomiota myös terveysturvallisuuteen. Joka sarjan lähtö oli järjestetty väljästi lähtöruudukoissa ja kolmessa lohkossa. Matkan alku taitettiin maskien kanssa ja tankkauspisteissä oli valmiiksi annostellut eväät.

Pisimmän matkan, Double Extreme 52, voittajaksi pinkoi myös kahtena edellisenä vuonna voittanut Juha Laitinen, joka edustaa Lapuan Virkiää. Erityisen arvokkaksi voiton tekee se, että Laitinen oli edellisellä viikolla suorittanut täysimittaisen maratonin.

Samalla matkalla naisten voiton vei Assi Steurs Tampere Trail Runista.

Tapahtumasta on koottu useita kuvapankkeja, joiden linkit löytyvät artikkelin lopusta. Kuvat ovat vapaasti jaettavissa kuvaajan nimi mainiten. Sarjojen voittajien nimet ja ajat on myös koottu loppuun.

Hanna-Leena Tuupanen yllätti suosikit Himoksella

Tamperelainen Hanna-Leena Tuupanen piti kovinta vauhtia ja yllätti muut 1170 metriä korkeuseroa käsittävällä naisten 36 kilometrin matkalla voittoajallaan 3.48.54.

-Kun on treenannut, niin voi näköjään pärjätäkin.

Tuupanen otti kärkipaikan runsaan 7 kilometrin juoksun jälkeen Laura Alestalolta ja piti paikkansa maaliin saakka.

-Välillä Laura jäi ja vielä sen jälkeen nousi aivan lähelle, selvitti Tuupanen.

Elämäntapaliikkujaksi itseään tituleerannut voittaja kertoi onnistuneensa hyvin vauhdinjaossa, koska hän sai vetää viimeisen kympin rauhallisemmin kuin ajatteli vetävänsä.

Tuupanen on viime syksystä lähtien harjoitellut Ville Siukkolan treeniryhmässä ja kehui sen sopineen itselleen.

Viime vuonna kolmanneksi sijoittunut Alestalo oli nyt toinen ajalla 3.51.31. Kun viime vuoden viitonen Nora Ruokostenpohja oli kolmas ajalla 4.22.13, hän nousi ensimmäistä kertaa podiumille.

Hanna-Leena Tuupanen

Ahmaniemi ja Koivu tekivät historiaa

Miesten 36 kilometrillä Jyväskylän Samppa Ahmaniemi ja FMR:n Lari Koivu tekivät historiaa, sillä he jakoivat ensimmäisen kerran voiton viidettä kertaa järjestetyssä Himos Trailissa.

-Tulimme yhdessä viimeiset kymmenen kilometriä ja sovimme muutama kilometriä ennen maalia, että jaamme voiton.

Kummallakin oli omat vahvuutensa, sillä Koivu oli kaveriaan vahvempi ylämäessä ja Ahmaniemi puolestaan alamäessä.

-Jos olisimme taistelleet voitosta kynsin hampain, niin kumpikin olisi ollut rikki, kun kramppi vaani meitä molempia.

Jaettu kärkipaikka tyydytti hyvin molempia eikä vaaraa ollut takana tulevista, kun kolmanneksi sijoittunut Esa Lehti merkkautti ajakseen 3.21.37.

Lari Koivu, Samppa Ahmaniemi ja Esa Lehti

Eetu Nordman omaa luokkaansa Himosvuorella

Garminin väreissä kilpaileva polkutykki Eetu Nordman oli kuin tulta ja tappuraa miesten 26 kilometrin Extreme -sarjassa ja kellotti soolojuoksun päätteeksi voittoajakseen 1.55.49. Vuosi sitten samaisessa polkujuoksussa tv-kommentaattorina toiminut Nordman myönsi avoimesti hänelle jääneen nälkää päästä kokemaan vajaan parin tunnin rutistus 845 metriä korkeuseroa käsittäneellä reitillä, sillä edellinen yritys kolme vuotta sitten keskeytyi jalkavaivan vuoksi.

-Sydän oli mukana poluilla viime vuonnakin, vaikken itse juossut.

Polkutykillä oli alun perin tarkoitus kilpailla tähän aikaan Ranskassa, mutta hän katsoi koronatilanteen vuoksi parhaimmaksi jättää kilpailun väliin.

-Himos oli eka vaihtoehto sen korvikkeeksi, joten senkin vuoksi juoksin täällä.

Nordman irtosi muista ekan kilometrin jälkeen ja kasvatti voittomarginaalinsa lähes kymmeneksi minuutiksi toiseksi sijoittuneeseen Kuopion Teemu Toivaseen. Turun 23-vuotias Kalle Linnasaari oli kolmas.

-Taktiikkana oli juosta metsäisimmät (tekniset) välit vauhdikkaasti ja ottaa märimmät paikat varovasti, jolloin hengitys ehti tasaantua.

Kuka tahansa näki voittajan vauhdikkaasta menosta, että hänen askeleensa sopii poluille ja sitä mieltä oli mies itsekin ja viittasi hiihtotaustaansa.

-Talvella on tarkoitus osallistua vapaalla käytäviin SM-hiihtoihin, sillä marraskuiset polkujuoksun MM-kisat siirtyivät ensi vuoteen.

Ennen kuin Nordman suihkii ladulla, hänet nähdään kotimaassa Nuuksio Classicin ja Vaarojen maratonin lähtöviivalla.

Teemu Toivanen tunnusti olleensa keväällä kovassa kunnossa, mutta sen jälkeen mies on kärsinyt akillesjännevaivoista ja viimeksi kylkiluun hiusmurtumasta.

-Näiden vaivojen jälkeen en voitosta taistellut, mutta onneksi pääsin juoksemaan.

Maantiellä ja radalla kilpaileva Kalle Linnasaari on pari vuotta nähty poluillakin. Hän jätti Teemu Lemmettylän selvästi taakseen ajoin 2.06.05 ja 2.10.56.

Eetu Nordman kehaisi Himos Trailia kaikin puolin loistavaksi polkujuoksutapahtumaksi ja halusi erityisesti nostaa esiin edellisiltana 6-14 -vuotiaille lapsille järjestetyn Himos Kids -extremejuoksun.

Eetu Nordman

Heidi Hyvärinen kypsyi heti polkujuoksijaksi

Naisten 26 kilometrin voittajaa ajalla 2.19.19 ei juuri kukaan osannut ennustaa, sillä kuopiolainen Heidi Hyvärinen ei ollut aiemmin startannut poluilla.

-Eka polkujuoksu ikinä. Lähdin vain juoksemaan omaa vauhtiani ja selvisin maaliin.

Monivuotisen triathlontaustan omaava nainen paljasti hankkineensa aiemmin Barcelonasta Havaijin Ironman -kisaan paikan, mikä on siirretty vuodeksi 2023.

Puijolla Toivasen Teemun ohjeilla treenaava Hyvärinen osasi suhtautua reittiin oikein Himoksella, sillä hän ajatteli ylämäen jälkeen odottavan alamäen.

-Tämä palveli hyvin sitä, kun parin viikon päästä osallistun Teemun (Lemmettylä) kanssa swimrun -kisaan Ruotsissa.

Naisen katse taisi kuitenkin olla jo ensi vuodessa, jolloin hän saa vastaavaan kisaan parikseen Teemu Toivasen.

Tampereen Heidi Haapasalo uusi parin vuoden takaisen kakkossijansa ajalla 2.25.43. Jyväskylän Maarit Valtonen kellotti ajan 2.47.12 ja oli kolmas, mikä oli huikea petraus viime vuoden 17. sijaan.

 • Double Extreme 52 km
  • Juha Laitinen 4:30:23
  • Assi Steurs 5:37:50
 • Himos 36
  • Samppa Ahmaniemi 3:10:36
  • Hanna-Leena Tuupanen 3:48:54
 • Extreme 26
  • Eetu Nordman 1:55:49
  • Heidi Hyvärinen 2:19:19
 • Challenge 18
  • Taneli Hynninen 1:29:37
  • Tanja Kuronen 1:33:53
 • Enjoy 11
  • Lauri Lakanen 48:12
  • Reetta Lakanen 58:34
 • Easy 7
  • Ville Savulahti 39:57
  • Hilla Ruokostenpohja 41:05
 • Vaellus
  • Kaikki olivat voittajia!

Linkki kaikkiin tuloksiin: https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2021_himos/

Kuvapankit (mainitsethan kuvaajan nimen jakaessasi):

Susanna Ruusu: https://urly.fi/293K

Pablo Casso: https://urly.fi/293H

Antti Saarimaa: https://urly.fi/293I

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments