maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiYleinenHimos-Leitner 2016

Himos-Leitner 2016

leitner1

Artikkelin laskettelukuvat: Tiia Mujunen

Vaikka Patalahti oli lainehtinut jo viikon jäistä vapaana, Pohjois-Himoksessa järjestetty Himos-Leitner 2016 junior -kilpailu voitiin viedä läpi normaalilumisissa keleissä. Rinne oli kumpanakin kilpailupäivänä huippukunnossa ilman mitään kemiallisia konsteja. Sääkin suosi, vaikka auringonoton lomaan muutaman sadekuuron viskasikin.

Himos-Leitner järjestettiin jo 32. kerran, eli perinteestä voidaan hyvin puhua. Myös siinä mielessä, että kilpailu on järjestetty joka vuosi koko Himoksen historian ajan, kertoi kilpailun johtaja Kari Kansanaho. Tänä vuonna lauantain suurpujotteluun osallistui 288 lasta ja nuorta. Sunnuntain syöksylaskun osallistujamäärä oli 260 kilpailijaa. Kun öisin pakasti, rinteet olisivat kestäneet enemmänkin, mutta päivän pituus alkaa jo tulla kilpailijamäärissä vastaan, totesi Kansanaho.

Tyytyväisenä myhäili myös Alppihiihtoseura HimosSkin puheenjohtaja Mika Lyytinen. Hän kertoi järjestelyistä tulleen jälleen kerran hyviä arvioita. Jopa Suomen parhaiksi kisoiksi Leitneriä on Lyytisen mukaan kehuttu. Positiivista palautetta on mukava kuunnella.

Kun tänäkin vuonna nuorin osallistuja oli 5-vuotias, niin monelle lajin harrastajalle Himos-Leitner on ollut elämän ensimmäinen kilpailu. Toisaalta monelle nuorelle kisasta tullut myös perinne, johon joka kevät on mukava päättää kilpailukausi. Osallistujalistoilla näkyy vuodesta toiseen paljon tuttuja nimiä ja seuroja. Kansanahon mukaan Leitner kuuluu osallistujamäärällä laskettuna kauden suurimpiin kisoihin.

Kouvolan Hiihtoseura (vasen kuva) osallistui kisoihin 18 laskijan voimin. Leitnerissä ollaan mukana aina, eikä meininki ole turhan ryppyotsaista. – Hyvin on tavoitteet saavutettu, kun ketään ei ole hylätty, arvioitiin taustajoukoista pilke silmässä kisamenestystä.

Slalom-Seura Helsingistä toi kisoihin alun toistakymmentä kilpailijaa. Joukossa myös yksi päivän kovemmista nimistä. Sami Liukkonen kuvan oikeassa laidassa voitti M 16 -sarjan syöksylaskussa. Hänellä oli jo taskussaan tältä vuodelta yksi SM-hopea ja kaksi pronssia. Sami aloittaa syksyllä opinnot Tahkon alppilyseossa, joten kukapa tietää, minkälainen kilpailu-ura hänellä on edessä. Nähtiin se Kalle Palanderkin aikoinaan Himoksella laskemassa.

Syöksylaskun vauhdikasta menoa. Ilmalennossa HimosSkin kilpailijat Maisa Moisio ja Otto Mujunen.

Kotiseuran porukoita vuoroaan odottamassa ja kilpailijoita kannustamassa (vasen kuva).

Äänekkäimpiin kannustajiin kuului Harjavallan Jymyn ryhmä. Rummut pärisivät kaikille, mutta omia kannustetaan vähän isommalla äänellä, he myönsivät. Harjavallasta oltiin liikkeellä 18 hengen porukalla. Hyviä sijoituksia tuli rinteistä ja mukava tunnelma vallitsi rinteiden alla. Hiittenharju on tämän porukan kotimäki.

Wilma Kivelä ja Emilia Holmila Slalom-Seura Helsingistä olivat jo vapputunnelmissa. Wilmalla oli syytä muutenkin juhlia. Hän laski syöksylaskussa toiseksi kahdeksanvuotiaiden tyttöjen sarjassa.

Tampereen Slalomseuran Vilma Lavikainen testasi kevään aurinkolasimuotia. Laajakulmalinssit suojaavat varmaan tehokkaasti silmiä, mutta suuren ilmanvastuksen vuoksi taitavat soveltua aika huonosti syöksylaskuun. Vilman äiti Eija Lavikainen ja Maikku Lehtonen kuuluivat seuran kannustusjoukkoihin.

Jyväskylän Hiihtoseura osallistui kisoihin 17 urheilijan joukkueella. Kotimäekseen he kertoivat Riihivuoren, mutta melko usein käydään harjoittelemassa myös Himoksella. Pari ykkössijaakin seuralle kisoista irtosi. Mimmi Tolvanen voitti pujottelun N 10 -sarjan ja Ilari Mattila oli nopein M 14 -sarjan syöksylaskussa.

Kaiken kaikkiaan kisapaikalla vallitsi mukava ja leppoisa tunnelma. Tauolla aikaa kulutellessa ehti suunnitella vaikka kaverille uutta kampausta.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments