lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiYleinenHiihtolomat kutsuvat Himokselle

Hiihtolomat kutsuvat Himokselle

Hiihtolomasesonki tuo useiden viikkojen ajaksi päivittäistä vilskettä ja vilinää Himoksen rinteille. Kolmen viikon aikana Himoksella odotetaan vierailevan säästä riippuen 42 000 – 55 000 laskettelevaa lomalaista. Ensimmäisenä lomaansa viettävät Etelä-Suomen koululaiset. Seuraava viikko on Pirkanmaan ja Keski-Suomen aikaa. Viikolla kymmenen lomaillaan jo hieman pohjoisemmassa, mutta sieltäkin tulee väkeä. Viimeinen lomaviikko on myös alle kouluikäisten lapsiperheiden suosiossa, sillä pahimmat ruuhkat ovat silloin jo hellittäneet.

Hiihtolomaviikoilla rinteet ovat avoinna päivittäin aamukymmenestä iltakahdeksaan asti, joten laskea saa ihan sydämensä kyllyydestä. Rinteellä järjestetään laskettelun ohessa päivittäin monenlaista ohjelmaa. Luvassa on mm. Suomi Slalom -jokamiespujottelukisoja, Pepsi-tarkkuuspujottelua, suksitestausta, Elan Bollé Snowtouria, lasten Dumle-Peikkopujottelua, Sled Dogs -lumiluistinten testausta, Mountain Dew -kiertuetta ja paljon muuta.

– Tammikuun lopun ja helmikuun alun pakkasjaksoilla saimme lumetettua loputkin rinteet ja näin ollen hiihtolomaviikoilla on käytössä koko Himoksen skisirkus; 21 rinnettä, siirtymärinteet, Murrin Streettis, Mountain Dew Snow Park, Mountain Dew Rail Park ja 15 hissiä,  markkinointijohtaja Päivi Kuokkanen iloitsee.

Himos tervehtii ilolla lapsiperheitä, sillä heille löytyy 4 ilmaista rinnettä, pulkkamäki ja leikkipaikka. Lisäksi merkittävä etu on myös alle 7-vuotiaiden kypäräpäisten ilmaiset hissinousut ja ateriointi veloituksetta vanhemman seurassa lounas- ja keittobuffassa. Näille pienille tarjotaan kaiken kukkuraksi tunnin ilmainen varustekokeilu. Jämsän ammattiopiston matkailuopiskelijat järjestävät perheen pienimmille ma-pe ohjattua ohjelmaa Peikkorinteen alueella.

Luonnonlumitilanne on Jämsän seudulla valitettavan heikko. Latuosuuskunta sai alkukaudesta lumetettua valaistua latua 750 metriä länsirinteiden alaosan pelloille. Tämä latu on tälläkin hetkellä riittävässä lumessa ja hiihdettävissä. Rinteiden huipun latu kärsii osin lumepuutteesta. Patalahden jäällä on retkiluistelurata. Radan huolto ja luistinten vuokraus on HimosLomien toimintaa, joten innokkaat luistelijat suunnatkoon kulkunsa HimosCenterin vuokraamoon.

– Pidämme peukkuja aurinkopäiville ja pakkasöille, mutta miksei myös pienelle lumisateelle, sillä nämä lomaviikot muodostavat jopa 30 prosenttia koko kauden liikevaihdosta, Kuokkanen kertoo.

Rinteillä vietettiin jo teemallisia koululaisten Dumle Go Snow -laskettelupäiviä. Reilut 3000 oppilasta ja opettajaa eteläisen Suomen yläasteilta viettivät hauskan ja toiminnallisen koulupäivän sisällä  istumisen sijaan. Aloitettelijoille oli tarjolla hiihto- ja lumilautaohjausta, kokeneet ryntäsivät puolestaan suoraan isompiin rinteisiin. Laskettelun lisäksi kisattiin mm. lumisählyssä, tarkkuusheitossa,  limboilussa ja diskotanssissa. Aurinkoinen sää suosi kaikkia tapahtumapäiviä, joten kysymättäkin on selvää, että ne ovat taatusti tämän talven paras koulupäivä.

– Näistä jo perinteeksi muodostuneista koululaisten tapahtumapäivistä henkilökunta sai taas esimakua tulevasta, Päivi Kuokkanen naurahtaa.

Tarkemmat rinne- ja ohjelmatiedot www.himos.fi.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments