torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiFestivaalitDingon paluu tapahtuu Himoksella

Dingon paluu tapahtuu Himoksella

Kuva: N.C.D. Production Oy

Dingo on jättänyt jälkensä suomalaisen kevyen musiikin historiaan yhtenä kaikkien aikojen suosituimmista suomalaisista yhtyeistä. Dingon suosio oli huipussaan vuosina 1984–1986 kokoonpanolla laulu: Pertti Neuman, kitaristi: Jouni ”Jonttu” Virta, basisti: Pertti ”Pepe” Laaksonen, rumpali: Juha ”Quuppa” Seittonen, ja kosketinsoittaja: Veli-Pekka ”Pete” Nuotio.

Dingo hajosi lokakuussa 1986. Sen jälkeen nimen alla on soittanut yli 30 muusikkoa erilaisissa kokoonpanoissa, joissa Neuman on ollut koko ajan ainoa alkuperäisjäsen. Nyt yhtye on päättänyt tehdä Comebackin alkuperäisessä kokoonpanossaan ja ensimmäisen kerran bändi nousee lavalle juhannuksena Himoksella. Tämä tapahtuu perjantaina 23.6. illan kolmantena esiintyjänä.

19. kertaa järjestettävä Himos Juhannus ampuu jälleen täydellä kattauksella, kun bileistä saapuvat vastaamaan maamme kuumimmat tähdet, juuri Live-Emmalla palkittu Antti Tuisku, rohkealla musiikkivideollaan kohauttanut Pete Parkkonen ja loppuunmyytyjä keikkoja parhaillaan tekevä Mikael Gabriel.

Jo aiemmin festivaali julkisti esiintyjikseen näyttävän paluun tauolta tehneen Haloo Helsinki! –yhtyeen, livenä ylistetyn Roope Salminen & Koirat, Emma-palkintopöydän putsanneen Vesalan ja täysi-ikäistyneen Robinin. Niin ikään festivaali on paljastanut, että tapahtumassa nähdään tulevalta Vain elämää –kaudelta Nikke Ankara, kolme miljoonaa kopiota myyneen “Sandstorm”-hitin tekijä, Suomen menestynein DJ Darude, pop-tähti Evelina, maamme suosituin rap-yhtye JVG sekä Elastisen ja Cheekin spesiaali yhteisprojekti Profeetat.

Artistitarjontaa maustavat manserokin ikiliikkuja Popeda, Heinolan punkkareista koko kansan rakastamaksi rock-yhtyeeksi noussut Apulanta ja suomalaisten tunteiden tulkitsija Jari Sillanpää. Mukaan juhlahumuun hyppäävät myös hiljattain ”Sinun naisesi” -albumin julkaissut Kaija Koo, aikamme merkittävimpiin pop-laulajiin ja lauluntekijöihin lukeutuva SANNI sekä ”Pämppää”-hitillään alitajuntaan iskenyt Teflon Brothers.

”Himos Juhannuksen iso ja laaja yleisöjakauma antaa mahdollisuuden revitellä myös ohjelman suhteen. Olemme pyrkineet rakentamaan artistitarjonnan sellaiseksi, että se miellyttää monipuolista asiakaskuntaa!”, kommentoi promoottori Timo Isomäki.

Himos Juhannus järjestetään Himos Parkissa, joka on ainutlaatuinen tapahtumakäyttöön suunniteltu paikka.  Alue on asfaltoitu ja katetusta Terassiravintola Riemusta on näkymä päälavalle. Riemun toisessa kerroksessa sijaitsee VIP, ensimmäinen kerros palvelee kaikkia asiakkaita ja maatasosta on kulku Suomen suurimpaan festivaali-WC-kompleksiin, josta löytyy 100 sisävessaa.

Himos Juhannuksessa on käytössä kaksi lavaa. ”Päälavan lisäksi ohjelmaa on massiivisella Tentstagella, jossa Pete Parkkosen show’n myötä taitaa ’kohta sataa’, mutta se ei katetulla telttalavalla haittaa!”, lupaa tuottaja Anniina Havukainen ja vinkkaa, että festivaali panostaa tänä vuonna myös runsaaseen oheisohjelmaan, josta tiedotetaan myöhemmin.

Esiintyjät:
To 22.6.: JVG, Nikke Ankara, Roope Salminen & Koirat, Teflon Brothers
Pe 23.6.: Profeetat, Antti Tuisku, Dingo, Popeda, Jari Sillanpää, Apulanta, Vesala, Darude, Finnhittien kuninkaat
La 24.6.: Haloo Helsinki!, Mikael Gabriel, Kaija Koo, Evelina, SANNI, Robin, Movetron, Pete Parkkonen, DJ Oku Luukkainen

Majoittumista varten Himokselta löytyy satoja mökkejä sekä HimosHotelli ja Patalahden rantamotelli. Jämsässä (n. 7 km) on Hotelli Jämsä, Juokslahdessa (vajaa 10 km) Majatalo Morva. Lisäksi seudulla on monenlaista yksityistä mökkimajoitusta. Aina löytyy myös sitä porukkaa, jonka mielestä paras ja aidoin festivaalitunnelma löytyy vain leirintäalueelta, jolla majoittautuminen on maksutonta festarilipulla. Autopaikka tai karavaanaripaikka on maksullinen.

Virallinen ohjelmasivu täältä:  http://www.himosfestival.com/fi/ohjelma/

HimosLomat keskusvaraamo:  http://www.himoslomat.fi/fi/himoslomat-himos-keskusvaraamo/

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments