lauantai, 20 huhtikuun, 2024
KotiUutisetHiihtäjille ajettiin jälkilumenlatu

Hiihtäjille ajettiin jälkilumenlatu

hiihto1

Maastoista murtsikkaladut ovat jo sulaneet, mutta hiihtokausi jatkuu vielä Himoksella. Kun laskettelu keskittyy loppukevääksi Pohjois-Himokseen, Juhani Ojala ja Päivi Kuokkanen päättivät avata Länsi-Himoksessa ”jälkilumen ladun”. Lunta on vielä paljon, joten parin kilometrin lenkki syntyi rinteiden alle kivuttomasti. Latu kiertää peikkorinteiltä alikulkujen kautta Keskimaalle ja takaisin. Hiihtämään pääsee ilmaiseksi ja auton voi pysäköidä Länsi-Himoksen parkkipaikalle rinneravintoloiden luo.

Jouni Ojala ohjeisti latukoneen kuljettajalle ajolinjat. Vaikka nyt tehtiin jälkilumen latua, myös ensilumen ladusta oli puhetta. Tavoitteena on saada Keskimaan alle noin kilometrin pituinen latu mahdollisimman pian. Pohjien suunnittelu ja teko aloitetaan tulevana kesänä. Aika näyttää, saadaanko niille pohjille luntakin jo ensi syksynä. Myös Pohjois-Himoksen päällä kiertävän latu-uran pohjia täytyy parantaa, ettei kivet kolise latukoneen alla. Lumen varastokasaa ei kuitenkaan syksyksi ole.

Nyt latua syntyi vaivattomasti, eikä lumenpuute tehnyt kiusaa. Päivi ja Jussi testasivat lenkin. Päivi pyyhkäisi menemään liukkaasti luistelemalla, mutta  hyvin pelittivät myös perinteistä lykkineen Jussin uudet karvapohjasukset. Viikonlopuksi on luvattu hyvää säätä, joten ei muuta kuin sukset autoon ja hiihtämään niin kauan kuin tätä herkkua on tarjolla! Kovin pitkää tulevaisuutta ladulle ei voi tietenkään tähän aikaan vuodesta luvata.

Murtomaahiihtoon panostetaan Himoksella tulevina vuosina entistä vahvemmin, lupaa latukonetta kuljettanut Matti Jokiniemi. Tästä tavoitteesta on osoituksena myös Himosvuoren latuosuuskunnan hankkima uusi yli 130 000 euroa maksanut latukone. Urien kunnossapito ei ole enää kalustosta kiinni. Sille ei voi tietenkään mitään, jos maastoreiteille ei lunta sada. Kun pohjat saadaan hyvään kuntoon, niin se helpottaa omalta osaltaan latujen tasokasta ylläpitoa.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments