lauantai, 20 huhtikuun, 2024
KotiYleinenFinnMetko 2014, paikallisia yrityksiä ja toimijoita

FinnMetko 2014, paikallisia yrityksiä ja toimijoita

paikalliset1

Paikallista väkeä FinnMetkossa on tuotteitaan tai toimintaansa esittelemässä vain vähän. Järjestelypuolella tietysti sitäkin enemmän. Muutama yrittäjä tai harrastuksensa esittelijä kuitenkin löytyy.

Jämsäläinen Sisu Savusauna herätti paljon paljon mielenkiintoa ja yrityksen pienemmillä tuotteilla tehtiin kauppaakin. Rakennusluvan vaativa sauna on sen verran iso hankinta, ettei semmoista päätöstä heräteostoksena tehdä, huomautti johtaja Kari Vainiomäki.

Yrityksen tuotteista esillä olivat savusauna, tynnyrisauna, jykevärakenteinen Kapteenin keinu, paljut ja saunan kiukaat.

Lisää tietoa yrityksestä saat täältä: http://www.savusauna.com/sisusavusauna

 

Säiliö- ja Teräsrakenne A. Luoto Oy valmistaa IBC -sertifioituja polttoainesäiliöitä teräksestä ja alumiinista, kylpytynnyreitä ja turvapuomeja. Tilauksesta syntyy muitakin metallirakenteita.

Uutuustuotteena johtaja Aarre Luoto esitteli polttomoottorikäyttöistä pesu / palovesisäiliötä, joka soveltuu ensisammutusvälineeksi esimerkiksi turvesoille tai muille tulenaroille työmaille. Myös säiliön täyttö onnistuu tarvittaessa samalla pumpulla. Kompakti laite sopii auton kyytiin tai se voidaan valmistaa myös traktorisovitteella.

Koneikko on valmistettu alumiinista ja se on pulverimaalattu. Tilapäisille tulipaikoille tarkoitettu sammutusyksikkö varustetaan vaahdotuslaitteella. Tarvittaessa laitteeseen voi liittää painepesurinkin. Kuvassa olevalla säiliöllä voidaan sumuttaa vettä noin 25 minuuttia. Tarvittaessa säilön koko voidaan räätälöidä tilauksen mukaan, huomauttaa Luoto.

Näytteillä olleet polttoainesäiliöt myytiin näyttelyn aikana lähes viimeistä myöten, joten yrittäjällä oli syytä tyytyväisyyteen.

Säiliö- ja Teräsrakenne täältä: http://a-luoto.fi/sivu.php?sivu=yritys&a=2

 

Erätietoutta osastollaan jakaa Jämsän Äijän Jotos, jonka taustalta löytyy Metsästäjäliiton Keski-Suomen piiri ja Jämsän Seudun Riistanhoitoyhdistys. Varsinaisina toimijoina osastolla päivystävät paikalliset metsästysseurojen jäsenet.

paikalliset7

Tällä kertaa näytteillä oli pienpetopyydyksiä ja täytettyjä eläimiä. Perinteistä sieninäyttelyä ei nyt saatu kokoon, koska kaikkia kunnon valikoimaan tarvittavia lajeja ei vielä löytynyt, kertoi esittelijänä toiminut Martti Hakanen. Suurta suosiota nautti Taisto Pousin valvoma laserammuntarata, jolle oli jatkuvaa jonoa.

 

Katselijoita riitti myös Suur-Jämsän Moottoriklupin osastolla, jossa esiteltiin vanhoja moottoreita ja koneita.

paikalliset8

Katseenvangitsija Metkosta toiseen on vanha, kovaa pauketta pitävä moottorijuntta, jonka jytkähdykset pysäyttävät lähes takuuvarmasti ohi kulkevan yleisön kummallista hyppyheikkiä seuraamaan. Moottoriklupilla on oma näyttelyalue konehalleineen lähellä Hotelli Jämsän liikenneympyrää. Siellä järjestetään vuosittain muun muassa Rompetorit ja vanhoille ajoneuvoille tarkoitetut Suur-Jämsän ajot.

Kyseisestä tapahtumasta voit lukea lisää täältä:  https://himoksensanomat.fi/2014/06/09/perinnepaivat-ja-ajot-pomonassa/

Suur-Jämsän moottoriklupi :  http://www.moottoriklupi.fi/

 Lisää artikkeleita Metkosta: https://himoksensanomat.fi/2014/09/02/finnmetko-2014-metsakoneet/

ja:  https://himoksensanomat.fi/2014/09/01/finnmetko-2014/

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments