torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiYleinenFinnmetko 2014, metsäkoneet

Finnmetko 2014, metsäkoneet

koneet18

FinnMetkossa esitellään kymmenittäin erilaisia metsäkoneita ja ratkaisuja puun toimittamiseksi mahdollisimman edullisesti teollisuuden käyttöön.

Lähes koko messuhistorian ajan suomalaisen Ponsse Oy:n osasto on kuulunut näyttelyn suurimpiin ja nykyisin on ylivoimaisesti suurin. Jo usean Metkon ajan Ponsse on tuonut näytteille uuden mallistonsa lisäksi myös käytettyjen vaihtokoneiden osaston. Tässä Metkossa Ponsse esitteli 20 uutta konetta ja lähes yhtä paljon vaihtokoneita. Kauppaakin messujen aikana syntyy.

Ponssen uusien koneiden rivistöä. Alan miehet kokoontuivat kahvikupin ääreen näyttelyteltassa. Alakuvissa valmistajan lippulaiva Ponsse Scorpion.

Jämsäläinen konevalmistaja Nisula Forest Oy on jo pitkään ollut Metkoissa mukana, mutta tämän vuoden näyttelyyn panostettiin enemmän kuin koskaan aikaisemmin, kertoi toimitusjohtaja Ali Nisula.

Esillä oli seitsemän Nisulan valmisteilla varustettua metsäkonetta, pitkä rivi hakkuukouria ja lisäksi muita metsänkorjuuseen liittyviä konepajan tuotteita.

Nisula Forest Oy lähti tämän vuoden Metkoon aikaisempaa suuremmalla panostuksella. Myös Saksassa ja Puolassa osallistutaan parhaillaan konenäyttelyihin, kertoo toimitusjohtaja Ali Nisula

Nisulan päätuotteita ovat käyttäjäpiirinsä arvostamat hakkuukourat. Pääpaino on nykyään harvennuspuun korjuuseen sopivissa työvälineissä. Malleja esiteltiin näyttelyssä pitkä rivi. Hakkuuseen ja kuormaukseen soveltuvien yhdistelmäkourien valmistajana Nisula Oy kuuluu tuotekehittäjien pioneereihin.

Lännen Tractors Oy:n hakkuukone Nisula N5 on toteutettu yhteistyössä alan erikoisosaajan Nisula Forest Oy:n kanssa. Yhteistyön tulos on kehitetty erityisesti metsäkäytön harvennushakkuukoneeksi.

Peruskone, moottori ja ajo- ja työhydrauliikka sekä erityisesti metsäkäyttöä varten suunniteltu monikäyttöohjaamo ja hallintalaitteet ovat Lännen Tractors Oy:n tuotteita. Harvesterikäytön erikoisosaamisesta ja metsävarustuksen asennuksesta, myynnistä ja markkinoinnista vastaa Nisula Forest.

Vientiin Nisulan tuotteista menee nykyisin puolet. Yritys löytyy täältä: http://www.nisulaforest.com/index.php/fi/

Lisää metsäkoneosastoja:

Komatsu, Sampo Rosenlew, Logset ja John Deere -osastot.

Katso myös tämä artikkeli: https://himoksensanomat.fi/2014/09/01/finnmetko-2014/ 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments