tiistai, 18 kesäkuun, 2024
KotiFestivaalitFestivaalikesä käynnistyi

Festivaalikesä käynnistyi

00juhannus1

The Voice Juhannus HimosFestival käynnistyi tänä vuonna koleassa, mutta onneksi kuitenkin poutaisessa säässä. Tässä hieman ensimmäisten tuntien tunnelmia.

00juhannus3,00juhannus4

Uudistunut HimosPark tarjoaa nyt aika tavalla erilaisen ympäristön kuin mihin Himoksen festareilla on aikaisemmin totuttu. Uusi uljas katsomoterassikin ehti ennen porttien aukeamista valmistua, vaikka johtaja Hannu Haljalan mukaan töitä paiskittiin vielä edellisenä yönä.

Väkeä alkoi alueelle valua heti alkuillasta, eikä ensimmäistenkään bändien tarvinnut soittaa tyhjälle kentälle.

Terassi Riemu herätti luonnollisesti kiinnostusta juhlijoiden keskuudessa. Eihän vastaavaa katsomoa tiettävästi ole millään muulla festarialueella Suomessa. Arviot tuntuivat poikkeuksetta olevan myönteisiä. Näkymät esiintymislavoille ovat hyvät ja musiikkia saattoi kuunnella ilman korvatulppia.

00juhannus7,00juhannus1600juhannus8,00juhannus9

Himoksen festivaalikentällä ei ole koskaan rämmitty kurassa, mutta nyt se ei myöskään poudalla pölyä, koska koko alue on asfaltoitu. Liikuntarajoitteisetkin pääsevät omatoimisesti hyvin alueella kulkemaan.

00juhannus10,00juhannus11

Kalustetulla terassilla on mukava välillä lepuuttaa jalkojaan.

Terassilla tavattu helsinkiläinen Jarmo Manninen kertoi olevansa ensimmäistä kertaa Himoksella ja alkuvaikutelmat olivat hyvät. Sään koleuskaan ei harmittanut, koska yöpymispaikka odotti mökissä. Jarmo kuului yhdeksän hengen kaveriporukkaan, joka saapui ensimmäisten joukossa ja aikoi ottaa festareista kaiken ilon irti.

Yläkerran Vip-katsomossa lopetteli lipun hintaan kuuluvaa ruokailuaan herraseurue mukavasti sohvilla istuskellen. Laatuun oli satsattu, koska ”juhannus on vain kerran kesässä”.

Varsinais-Suomesta Himokselle saapuneet Markus Vuorinen, Martti Kuusvuori, Eetu Urmas ja Kustaa Siikarla antoivat aluksi ymmärtää olevansa rahamiehiä. Vaatimattomuus kuitenkin loppujen lopuksi voitti. – Säästöpossut rikottiin, he tunnustivat. Eetu väitti saaneensa juhannusprojektiinsa EU-rahaa.

00juhannus12

Seurueeseen (ainakin toistaiseksi) kuulumaton Päivi Vainikainen kaapattiin kuvaa kaunistamaan.

Koska kerran on juhannus, herrat olivat pukeutuneet ajankohdan mukaisesti. – Eihän tässä palele, kun on villapaitoja päällä ja villasukat jalassa, he selvittivät kuosivalintojaan.

Terassi sai seurueelta hyvät arvostelut. Kumpaankin suuntaan näkee ja musiikki kuuluu hyvin. Se vähän arvelutti, kastuuko persuukset, jos alkaisi kovasti tuulen kanssa sataa. Mutta eipä tuostakaan isompaa huolta ollut, koska yöpaikka odotti päälavan lähellä olevassa mökissä.

Sitten. Oheisessa kuvassa esitellään harvinainen tilanne.

00juhannus13

Tätä mieltä oli se tyyppi, joka halusi kuvaajaa tilannetta ikuistamaan.  – Tämä on niin harvinainen tilanne, että se kannattaa kuvata, hän todisteli. No, tokihan toimittaja aina harvinaisesta tilanteesta kiinnostuu.

– Katso nyt, kaveri istuu pöydässä kolmen naisen kanssa!

Tosiaan! Oli sen verran harvinainen tapaus, ettei tästä aiheesta ole ennen tullut tehtyä juttua koko 20 vuoden toimittajan uran aikana.

Matti Nuutinen istuskeli Marjaana Naskalin, Enni Lehtimäen ja Annariina Naskalin kanssa. Toivottavasti tämmöinen ylenpalttisuus ei tule hänelle tavaksi.

00juhannus14

Tuskin harvinainen tilanne tuli ikuistettua, kun jo seuraavat kuvattavat ilmoittautuivat linssin eteen. Nina Heino ja Heini Prihti Forssasta kertoivat innostuvansa aina, kun näkevät kameran jonkun kourassa. Ja miksi eivät innostuisi, kuten  kuvastakin hyvin voitte päätellä.

Neitoset kertoivat tavoitteenaan olevan hauskanpitäminen ja ainakin alku vaikutti hyvin lupaavalta.

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments