tiistai, 23 huhtikuun, 2024
KotiTapahtumatAlpakkakartanon jouluhuiskaus

Alpakkakartanon jouluhuiskaus

alpakka13

Alpakkakartanon lemmikit Bruno ja Mozart ovat saaneet uutta seuraa. Tummaturkkiset Anakin Skywalker, Genesis ja Galactica muuttivat viereiseen tarhaan hiljattain Keuruulta Linnunradan alpakkatilalta. Bruno ja Mozart suhtautuvat tulokkaisiin kiinnostuneen uteliaasti, kertoi tilan emäntä Soile HintikkaHalonen.

Uudet alpakat kiinnostivat myös pieniä ja isoja vierailijoita, kun Alpakkakartanolla vietettiin hiljattain Hämärän Hyssyn Jouluhuiskausta.

alpakka5,alpakka4

Tästä eteenpäin tilalla asustaa siis viisi alpakkaa, jotka kaikki ovat poikia. Toistaiseksi uudet ja entiset asukkaat pidetään eri tarhoissa, jotta tutustuminen ja lauman muodostuminen voi tapahtua kaikessa rauhassa ilman ristiriitoja. Joskus myöhemmin tarhalle muuttanee myös tyttöjä, jolloin voidaan odottaa niitä pikku alpakoitakin, kertoi isäntä Hannu Halonen.

,alpakka7

Ketähän nuo mahtaa olla?

alpakka3

Alpakkakartanon suuressa päärakennuksessa Hämärän Hyssyn Jouluhuiskausta vietettiin myyjäisten ja jouluisten askartelujen merkeissä.

alpakka1,alpakka2

Lapset koristelivat alpakkapipareita. Aino Siiriäinen teki pikkutarkkaa työtä, eikä Jaana Hytösen tarvinnut häntä paljon neuvoa, kunhan katseli vaan sivusta.

Erin ja Erika Ahlqvist koristivat piparinsa vähän runsaammilla vedoilla ja pitihän sitä taideteosta heti vähän maistaakin. Tyttöjen vanhemmat Mia Nurmesniemi-Ahlqvist sekä Jan Ahlqvist kertoivat perheen tulleen Vilppulasta kartanolle joulunaikaa avaamaan.

alpakka8,alpakka9

Myyjäistalossa esittelivät useat tapahtumaan saapuneet kauppiaat monenlaista joululahjoiksikin sopivaa tavaraa. Arja Neste valmistaa koruja keramiikasta ja polymeerimassasta. Myös valmiita elementtejä korujen tekoon löytyy askartelukaupoista. Korujaan Arja markkinoi myyjäisissä ja toreilla. Niitä löytyy myös Mäntästä Unelmien Helmiä -käsityö ja askarteluliikkeestä.

Jukka Tuusinen esitteli omaa keksintöään. Jalkojen Löylylepo kiinnitetään lauteiden kaiteeseen ja sitten voidaan rentoutua löylyissä jalat suorina. Lahjapakettiin pakattua uutuutta voi kysyä esimerkiksi Vilpun Vintiltä Vilppulasta. Valmistajan tarkoitus on esitellä tuotettaan myös myyjäisissä ja toreilla.

alpakka10,alpakka11

Tapahtuman päätteeksi seurattiin Soile Hintikka-Halosen esittämää nukketeatteria. Kolmen alpakan ja pikkuprinsessan tarina esitettiin kahteen kertaan, jolloin jälkimmäiseen seikkailuun pääsivät myös pienet katsojat osallistumaan.

Katso aikaisempi artikkeli alpakoista: https://himoksensanomat.fi/2014/02/02/alpakat-ovat-lempeita-elaimia-3/

 

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments