torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiYleinenVille Liimatainen ja Ajomiehet tuikkivat tähtitaivaalla

Ville Liimatainen ja Ajomiehet tuikkivat tähtitaivaalla

Tumma, vangitseva ääni. Vähäeleinen tulkinta, mutta tulee kuitenkin syvältä sydämestä. Sellainen on Ville Liimatainen, joka yhtyeensä Ajomiehet kanssa valloittaa Suomen musiikkimaailmaa. Single Tuhlaajapoika saa keväällä seurakseen uusimman sinkun Palaan kotiinpäin ja suunnitteilla on myös pitkäsoittolevy. – Olen löytänyt sen musiikillisen genren, jossa viihdyn ja jossa haluan jatkaa, Ville Liimatainen kuvaa nykytilannetta rautalankamusiikin parissa. – Vertauksia Topi Sorsakoskeen pidän vain suurena kunniana, ja uskon kuitenkin oman tyylini ja linjani näkyvän, Liimatainen kommentoi.

”Laulaessa kaikki muu unohtuu ja aika seisahtuu”

Ajomiehissä musisoivat Liimataisen lisäksi Henry Hiltunen (kitara), Tuomas Laajoki ( kitara), Michael Czech (basso), Jari Keinänen (rummut) ja Kari Hautalampi (koskettimet). Aito rakkaus musiikkiin ja sen esittämiseen on miehiä yhdistävä tekijä. – Laulaessa kaikki muu unohtuu ja aika seisahtuu, Ville Liimatainen kuvaa esiintymisen vaikutusta itseensä. – Itse tykkään kuunnella samantyyppistä musiikkia kuin mitä esitän. Matti ja Teppo soivat usein, lisäksi pidän norjalaisesta vaihtoehtoista rockia esittävästä Madrugadasta. Omia biisejä tehdessä pyrin siihen, että kaikki tykkäisivät kuunnella niitä.

Pandemia asoittaa tällä hetkellä suuria rajoituksia keikkailulle, mutta ammattilaiset suunnittelevat kovasti tulevaa. Keikkamyyjänä toimiva Villen isoveli Tommi Liimatainen on myynyt jo nelisenkymmentä keikkaa, ja luvassa on myös Keski-Suomi. Siitä puhuttaessa Liimatainen kertoo suuri lämpö äänessään Hankasalmen mummolasta, josta hänellä on paljon rakkaita muistoja. – Isä on sieltä kotoisin. Himoksessa taas olen käynyt laskettelemassa.

Nykyisin Liimatainen asuu Kemissä perheensä kanssa ja viihtyy pohjoisen rauhassa. Musiikin lisäksi arkeen kuuluvat nuoriso- ja yhteisöohjauksen opinnot Torniossa. – Aiemmin eivät opinnot oikein maistuneet, mutta nyt olen hyvin motivoitunut. Haluaisin valmistuttuani työskennellä erityisnuorten kanssa. Uskon, että minulla on annettavaa tilanteessa, jossa nuoren kotiolot eivät ole parhaat mahdolliset, Liimatainen kertoo. Ei ole salaisuus, että mies on itsekin käynyt läpi rankkoja aikoja nuoruudessaan.

Noihin nuoruusvuosiin kuului vuosien ajan myös jääkiekko, joka jäi vasta B-juniorivaiheessa. Tampereen Ilves ja Lempäälän LeKi olivat Liimataisen seuroja, ja miehen sydän sykkii yhä liigajoukkueista juuri Ilvekselle. – Se vähän harmittaa, että nuoruuden sekavina vuosina ja muuttojen myötä into ja mahdollisuudet kiekkoon sitten hiipuivat. Liimatainen seuraa kuitenkin lajia tiiviisti ja nuorten MM-kisojen aikaankin seurasi pelejä jopa kaksi samana yönä.

Jääkiekko ja musiikki yhdistyivät kuitenkin Tuhlaajapoika-singlen tuotantovaiheessa. Vanha tuttu, ammattikiekkoilija Petri ”Konna” Kontiola oli mukana rahoittamassa äänitystä. Kappaleen on sanoittanut Artturi Ketola ja säveltänyt Liimataisen toinen veli Jonne Aaron. Voit kuunnella Tuhlaajapojan tästä.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments