tiistai, 18 kesäkuun, 2024
KotiYleinenVappuhauskaa rinteissä

Vappuhauskaa rinteissä

himosvappu2

Talvi mennä hujahti ja vappuna Pohjois-Himoksessa vietettiin laskettelukauden päättäjäisiä totuttuun tapaan. Kolme rinnettä oli vielä varsin hyvässä kunnossa, eivätkä muutamat sulan maan läiskät laskettelijoita haitanneet. Vuosikymmenten mittaan vappulaskettelulle on muotoutunut hauskat perinteet, joita nytkin tietysti noudatettiin. Viimeistä laskettelupäivää vietetään karnevaalihengessä jota myös sää tänä keväänä suosi.

himosvappu3,himosvappu4

Vakiintuneeseen ohjelmaan kuuluu rinnekoneen lakitus, jonka suoritti 13 vuotias Jalmari Lehtonen. Lakituksessa avusti toimitusjohtaja Juhani Ojala. Jalmari voitti vertikaalikilpailun yli 2300 hissinousulla. Palkinnoksi hän sai kausikortin ensi talvelle markkinointijohtaja Päivi Kuokkaselta. Noihin lukemiin päästäkseen rinteissä pitää käydä lähes joka päivä. Niin Jalmari kertoi tehneensäkin. Aina koulupäivän päättymisen jälkeen ohjelmassa oli laskettelua. Kavereiden kanssa on mukava pitää rinteissä hauskaa. Kilpaileminen ei ole toistaiseksi kuitenkaan ahkeraa laskettelijaa kiinnostanut.

pohjois-himos, vappu, laskettelu, vesiallas,pohjois-himos, vappu, laskettelu, vesiallas

Vesialtaasta on viime vuosina tullut yksi vappulaskettelun hauskuttajista. Noin metrin syvyisen veden ylittäminen onnistui yhtä hyvin suksilla ja laudalla, jos vauhtia vain oli tarpeeksi. Päivän mittaan ylitys vaikeutui, kun vettä roiskui pois ja vastapenkka nousi korkeammaksi. Taisi siinä muutamat housun lahkeet kastua ja ainakin yksi kunnon sukelluskin nähtiin, kun nuoren miehen vauhti loppui keskelle allasta. Vesilaskukilpailun voitti Elias Veranen, toiseksi tuli Julius Lammasaitta ja kolmanneksi Onni Mujunen.

himosvappu5,himosvappu6

Rinneravintolan terassilla nosteltiin maljat vapun kunniaksi ja vietettiin aikaa ystävien kanssa seurustellen.

himosvappu13

Kouvolasta Himokselle vapun viettoon saapuneet Jenna Suovanen, Muusa Halme, Suvi Koivunen, Ari Vatanen, Herra Anonyymi ja Jarno Lunkka kertoivat osallistuvansa näihin bileisiin ensimmäistä kertaa. Vain Ari ehti rinteisiin, muut pysyttelivät seurustelulinjalla. Naiset eivät laskettelua edes harrasta. Porukka kertoi vuokranneensa hienon mökin vappuaatosta sunnuntaihin todella edulliseen hintaan. Ainoa miinus reissulla oli, ettei Himoksella järjestetty mitään kunnon vappupirskeitä, kun Areenakin oli jo lopettanut. Mökillä kuitenkin viihdyttiin ja poreallas oli ahkerassa käytössä.

Kuinka ollakaan, Muusalle ja Suville järjestyi ystävällisten rinnemiesten avulla myös käynti Himosvuoren huipulla maisemia ihailemassa. Ylös päästiin tuolihissillä ja paluukyyti hoitui moottorikelkan kyydissä. Tästä hienosta palvelusta neidot kertoivat olevansa erityisen otettuja.

himosvappu12,himosvappu11

Paitsi suksilla ja laudalla, talven viimeiset laskut hujautettiin myös pulkalla tai liukureilla leikkimielisen, lapsille tarkoitetun kilpailun merkeissä. Pikkuhiljaa alkoi myös valmistautuminen Piukin lasketteluasu -kilpailuun. Jämsäläistytöt Iisa Peltola (Leopardi) ja Inka Jokinen (Narri) kertoivat suunnitelleensa itse kilpailuasunsa tarvikkeilla, joita sattui kaapeista löytymään. Laskettelua kumpikin on harrastanut jo 7 vuotta.

himosvappu7,himosvappu8

Piukin lasketteluasu -kilpailulla on Himoksen vapun vietossa jo pitkät perinteet. Monenlaista kostyymia ja hahmoa on rinteissä vuosien mittaan nähty. Eikä palelemistakaan yleensä pelätä, vaikka piukin ei välttämättä tarkoita samaa kuin niukin. Nyt sää oli sentään kevyellekin pukeutumiselle kohtuullisen siedettävä.

Tämänvuotisen kisan voitti Uimamaisteri, eli 12 vuotias Iiro Suppula Hallista. Lasketteluasuaan Iiro kertoi kehitelleensä itse, joskin äiti vähän avusti. Himoksessa  voittaja käy vähintään kerran viikossa. Kun koko perhe laskettelee, niin kyyditkin muutaman kymmenen kilometrin päästä järjestyvät. Ensi talvena kelpaa taas lähteä rinteisiin, kun palkinnoksi saatu kausikortti on jo taskussa.

Toisen palkinnon nappasi jämsänkoskelainen punteilla treenaava Jane, joka käyttää myös nimeä Kirsi Vehkakoski. – Kun kolme lasta laskettelee, niin äidille tahtoo langeta kuskin osa useamman kerran viikossa. Joskus sentään ehtii itsekin suksille, kertoi Kirsi. Janeksi muuntautuminen tapahtui hyödyntämällä vanhaa aerobic asua.

Kolmanneksi korkea raati pisteytti asianmukaisilla huomioliiveillä ja työkaluilla varustautuneen Asfalttimiehen. Kimpsujen ja kampsujen takaa löytyi Mikko Lammasaitta Toijalasta. Mikon perheellä on asuntovaunu Länsi-Himoksessa. Näin on ollut jo kymmenkunta talvikautta. – Joka viikonloppu käydään. Perjantaina lähdetään kohti Jämsää, kun viimeinen kolmesta lapsesta on päässyt koulusta. Myös kaikki loma-ajat vietetään täällä, Mikko kertoi. Vappubileisiin perhe osallistui kuitenkin ensimmäistä kertaa.

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments