maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiTapahtumatVAG Community Finland kokoontui Himoksella

VAG Community Finland kokoontui Himoksella

VAG Community Finland ry on kesällä 2015 aloittanut Volkswagenien ja saman sukuisten autojen harrastajien yhdistys. Tähän ”sukuunhan” kuuluu Volkkarien lisäksi ainakin Audi, Seat ja Porsche. Moottori-lehden mukaan Volkswagen-konserni on 17.1.2018 ynnäillyn arvion mukaan vuonna 2017 maailman suurin autonvalmistaja toimitettujen autojen määrässä mitattuna.

Toista kertaa Himoksella kokoontunut VAG Community Finland on pienellä kaveriporukalla aloitettu, mutta hyvässä kasvussa oleva autoharrastajien yhdistys, jossa hyväksytään kaikenlaiset tähän genreen kuuluvat ajoneuvot rupuisista kauppakasseista viimeisen päälle tuunattuihin ja laitettuihin näyttelyrasseihin. Pääasia, että meininki on hyvä, kertoi tapahtuman  järjestäjiin kuulunut Esa Rousku Salosta.

Yhdistyksen ensimmäinen kokoontuminen järjestettiin Himoksella tasan vuosi sitten ja tarkoitus on tehdä tästä perinne, eli volkkarikuskit nähdään Jämsän maisemissa näihin aikoihin myös ensi vuonna. Festivaalikentällä järjestettävä autonäyttely on avoin tapahtuma, johon myös ulkopuoliset autoista kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Miittiin osallistuneiden kesken järjestettiin iltaohjelmaa HimosHotellin terassilla ja mökeillä.

Ennen näyttelykentälle ajamista auton sai puhtaaksi HimosLomien autonpesupaikalla. Oman silmäteränsä kylvetti myös Tuukka Korvenpää. Hän kertoi kunnostaneensa viime talvena ajokuntoon vuoden 1965 Deluxe -mallin kuplavolkkarinsa, jonka löysi netin kautta. Auto oli seisonut Kokkolassa navetassa 27 vuotta, mutta kaikki paperitkin olivat tallella. Aikoinaan kuplan ajoi ulos kaupasta Pyhäjoelta kotoisin ollut Toivo Määttänen. Rakkaus navetan hämärässä syttyi ensi silmäyksellä. Talven aikana paikattiin kori ja ensi talvena auton moottori pistetään huippukuntoon. Alkuperäinen maali säilytetään todennäköisesti jatkossakin. Kupla pääsee tielle kesäaikaan kauniilla säällä, Tuukka kertoili.

Tiitus Pyhälahti Ähtäristä kurvaili Himokselle autolla, jota oli tuunattu niin sisältä kuin päältäkin. Volkswagen Vento VR 6 oli saanut muun muassa ilmajouset ja rättikaton. Myös sisustusta oli uusittu, pisteenä iin päällä punaiset turvavyöt. Jos ei muuta tuunaamista keksi, niin ainakin vanteet vaihtuvat vuosittain, kertoi Tiitus. Hyvän sään ja kauniin ilman auto oli tämäkin. Arkiset ajonsa nuori mies ajelee VW Transporterilla.

Heidi Bruun Vihdistä (vas.) ystävineen napattiin edustamaan kauniimpaa sukupuolta muuten aika miesvaltaisessa tapahtumassa. Heidin VW Golf MK 5 vuosimallia 2004 on pohjimmiltaan hopean värinen, mutta mattamustalla kauttaaltaan teipattu. Mattamusta on nimittäin Heidin mielestä auton ainoa oikea väri, vaikka maksoikin 1500 euroa. Tähänkin autoon on vaihdettu ilmajouset, tietysti hienot vanteet pitää olla ja toiset on tulossa. Auto on päivittäisessä käytössä. Autoinsinööriksi Helsingissä opiskeleva Heidi Bruun kertoi koko perheensä harrastavan ja omistavan autoja, joten omena ei ole  kauaksi puusta pudonnut. Ystävä, jonka nimeä ei valitettavasti muistiinpanoista löytynyt, saapui tapahtumaan miehensä kanssa matkustajana.

Kahta erilaista katseenkääntäjää rinnakkain parkkeerattuina edustivat kirkkaan punaiset Audi A 5 2010 ja Volkswagen 1302 Karma Cabriolet vuosimallia 1971.

Audilla tapahtumaan saapuivat veljekset Antti ja Janne Rantala (kuvassa vasemmalla). Valkopaitainen Janne on auton omistaja. Etuvetoisen auton alustaa on säädetty matalammaksi, ilmajousia siinä ei ole. Huippunopeudeksi Janne arveli jonkin verran päälle 200, mutta sattuneesta syystä sitä ei ole päästy toistaiseksi kokeilemaan, eikä ylinopeussakkoja ole hankittu. Janne opiskelee parhaillaan koneautomaatioinsinööriksi Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Kysymykseen saako autolla hyvin naisia, hän totesi löytäneensä hienon naisen jo ennen autoaan, joten mistään gimulikatiskasta ei ole kysymys.

Katseita kääntää kesäliikenteessä myös säynätsalolaisen Kari Pölkin avomallin kuplavolkkari. Hän osallistui tapahtumaan poikansa Mirko Pölkin kanssa. Volkswagen 1302 Karma Cabriolet tuotiin Ruotsiin Kaliforniasta vuonna 2000. Helsinkiin auto ostettiin vuonna 2002 ja Kari hankki sen sieltä itselleen pari vuotta myöhemmin. Autoon on vaihdettu ruiskukone ja myös maalipinta on uusittu. Kuten arvata saattaa, myös tätä namua ulkoilutetaan vain kesäaikaan kauniilla keleillä.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments