torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiYleinenUusi kiinteistönhuoltoyhtiö aloitti Himoksella

Uusi kiinteistönhuoltoyhtiö aloitti Himoksella

Kuvat ja teksti: Mikko Hakonen

Himoksella on 400-500 lomakiinteistöä, joiden huoltotöissä toimii useita yrityksiä. Uusimpana joukkoon on liittynyt Himos Talotekniikka Oy. Sen yhtiömiehet ovat Juha-Antti Ilomäki ja hänen poikansa Antti-Jussi ja Ilkka-Matti Ilomäki Tampereelta. Tässä vaiheessa yrityksellä on yksi ulkopuolinen työntekijä.

Himos Talotekniikka Oy on uusi yhtiö, mutta sen aputoiminimenä jatkaa Himos Pihat Oy, jonka Ilomäet ovat ostaneet sen entiseltä yrittäjältä. Himos Pihoilla oli huollettavanaan vajaat sata mökkiä, jotka yrityskaupan myötä siirtyivät Himos Talotekniikan vastuulle, kertoo Juha-Antti Ilomäki.

Juha-Antti Ilomäen puhelin soi tiheään tahtiin. Monenlaista työtä mökeillä riittää. Himos Pihojen tehtäväkenttään kuuluvat entiseen tapaan kiinteistöjen lumityöt, syksyisin kattojen ja rännien puhdistukset, kesällä nurmikoiden ja istutusten hoito. Uusiakin istutuksia tehdään tarvittaessa. Teiden ja pysäköintipaikkojen auraukset ja hiekoitukset tehdään koneilla.

Pienten, nopeaa toimintaa vaativien toimeksiantojen osalta on sovittu yhteistyöstä myös muiden alueella toimivien yritysten kanssa.

Antti-Jussi Ilomäki ja Juha-Antti Ilomäki istahtivat suunnittelemaan asiakkaan mökin saunaan tulossa olevaa pintaremonttia. Himos Talotekniikka Oy:n toimialaan kuuluvat kaikki talotekniset työt, koneet ja laitteet, rakennusten huolto ja saneeraukset. Valmiuksia on rakentaa uuttakin. Usein unohtuva kattojen huolto on erityisen tärkeää, miehet muistuttavat.

Yrityksen toimialaan kuuluvat myös rakennusten kuntokartoitukset, joita on jo Himoksella muutamia tehty. Kun osa mökeistä on vuosikymmeniä vanhoja, niiden kunnon selvittäminen on Juha-Antti Ilomäen mukaan hyvinkin ajankohtaista. Siitä kertoo sekin, että heti ensimmäisten tarkastusten yhteydessä huomattiin yksi piilevä vesivahinkokin.

Yrityksen konehallista löytyvät koneet teiden ja pihojen kunnossapitoon. Tällä hetkellä koneita joudutaan säilyttämään keskustan teollisuusalueella, koska Himokselta ei hevillä tonttia konehallille löydy. Oman hallin rakentaminen lähemmäksi työmaita ei ole kuitenkaan pois suljettu ajatus, jos neuvottelut seudun maanomistajien kanssa johtavat tulokseen, miehet kertovat.

Yrityksen nettisivut löytyvät täältä:   https://himostalotekniikka.fi/   ja  http://himospihat.fi/

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments