lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiUrheiluTutustumiskäynti golfkentällä

Tutustumiskäynti golfkentällä

golf1

Nykyaikainen liikunnanopetus pyrkii tarjoamaan koululaisille tilaisuuden tutustua eri lajeihin. Näissä merkeissä Vitikkalan koulun 4 C -luokka teki retken Himoksen golfkentälle. Kevään mittaan samanlaisen retken ovat tehneet myös 3 A ja 3 B luokat. Liikunnanopettajien Tiina Moision ja Mika Huujärven johdolla retkelle osallistui 21 oppilasta. Lajin alkeita nuorille opetti Himos Golfin kapteeni Jouni Leppämäki. Ensimmäiseksi harjoiteltiin ottamaan oikea ote mailasta.

Kun kädet saatiin kunnolla kiinni mailanvarteen, siirryttiin lyöntiharjoituksiin vesirangelle. Hieman säpinää syntyi oikea- ja vasenkätisyydestä. Leppämäen mukaan useimmat vasurit lyövät golfissa oikeakätisten tapaan, mutta mikään sääntö ei siihen pakota. Kuitenkin maailman huippunimistäkin vain ani harva, lyö vasurina. Löytyy myös sellaisia lahjakkuuksia joilta kumpikin tekniikka sujuu, hän kertoi.

Esa Simonen löi elämänsä ensimmäiset lyönnit golfmailalla, mutta pian palloja alkoi molskahdella lampeen saakka, mikä ei useimmilta aloittelijoilta vielä onnistunut. Tytöistä muutaman kerran lammenrantaan ylsi ainakin Melia Palsinajärvi. Hän kertoi kokeilleensa golfia joskus aikaisemminkin ja se näkyi myös otteissa. Hyvässä lyönnissä maila saa kevyesti hipaista alustaa tai nurmea, jolloin kuuluu pehmeä ship-ääni, opasti Leppämäki.

Välillä pidettiin viheriöllä pallonkeruukilpailut ja sitten pääsi uusi ryhmä kokeilemaan lyöntejä.

Jos kipinä lajiin syttyi, harjoittelemista ei tarvitse jättää tähän. Himos Golfissa toimii junioritoimikunta, joka neljän ohjaajan voimin aloittaa viikottaisen juniorigolfin pyörittämisen  16.5. alkaen. Lyöntiharjoitteluun ja juniorigolfin ympärillä pyörivään harjoitteluun ovat tervetulleita kaikki 6-15 -vuotiaat lajista kiinnostuneet. Junnugolf on ilmaista ja mukaan voi tulla koska vain ilman ennakkovarauksia. Nuorimpien mukana toivotaan isän tai äidin mukana oloa, koska mikään lastentarha ei kuitenkaan ole kysymyksessä, Leppämäki huomauttaa. Lisätietoa löydät täältä: http://www.himosresort.fi/fi/golf/golf-opetus/

Lyöntiharjoittelun jälkeen ryhmä jaettiin joukkueisiin ja pidettiin puttauskilpailu. Ylhäällä vasemmalla joukkue Äijät. Sitten säpinäjoukkue Likat ja tyynen asiallinen Jonnet. Puttaus osoittautui odotettua vaikeammaksi. Greenin laidalta jokainen joukkueen jäsen sai lyödä yhden lyönnin, paitsi kolmen jäsenen joukkueesta yksi jäsen kaksi lyöntiä. Yllättävän vaikeaksi oikean lyöntivoiman tavoittaminen osoittautui. Yleensä voimaa käytettiin liikaa ja pallo pyöri kauas lipun ohi. Tämän ryhmän puttikisan voitti Äijät, vaikka tytöt ehtivät aloittaa voitontanssin jo ennen tulosten julistamista.

Toisen ryhmän joukkueet Pälet (päälliköt), Majut (maajoukkue) ja Swägät. Päle taisi voittaa tämän ottelun.

Lopuksi käytiin tutustumassa kentän ykkösväylän lähtöpaikkaan. Varmaan tästäkin joukosta joku joskus lähtee siitä ensimmäiselle kierrokselleen Himoksen golfkentällä.

Retkellä tutustuttiin myös frisbeegolfiin Jaana Liukkosen opastuksella. Näillä näkymin Länsi-Himoksessa aukeaa 4.6. uusi 18-väyläinen frisbeegolfrata, joka on pelaajille ilmainen. Kiekkoja voi vuokrata golfkentän klubiravintolasta tai myös omilla kiekoilla saa pelata. -Tämä on todella mukava koko perheen ulkoiluharrastus jonka aloituskynnys on matala, kertoi Jaana. Lisätietoja voi kysyä hiihtokeskuksen toimistosta numerosta 020 7119100.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments