tiistai, 23 huhtikuun, 2024
KotiHenkilötTanssin monet muodot tutuksi

Tanssin monet muodot tutuksi

Jämsän keskustassa entisen Nordean konttorin alakerrassa löytyy varsinainen tanssin ihmemaailma. Tanssikoulu TNT Jämsä on Marjo Örnin luotsaamana ehtinyt järjestää jo menenlaista toimintaa kaiken ikäisille.

Örn kertoo ajatuksistaan tanssikoulun vetäjänä: – Olen työskennellyt kohta vuoden Jämsänlaakson Setlementin hanketyöntekijänä Liikkuvissa taidetyöpajoissa, jossa tarkoituksena on tuottaa kulttuurin ja taiteen kokemuksia kaikelle kansalle. Tanssikoululla haluan toteuttaa tätä samaa ajatusta ja yhdistää myös eri taiteen muotoja. Ihminen saa kokea tanssia juuri sellaisena kuin on. Tanssikoulu sanana on ehkä pelottava, mutta tanssikoulun oven saa avata kuka vain ja etsiä tanssiminäänsä vapaasti. Tanssia voi niin eri tavoin, ja tätä taiteen muotoa voi kokea niin monella eri tavalla. Täytyy vain olla rohkea ja ottaa ensimmäinen askel! Itse koen musiikin hyvin tärkeänä, ja tanssissa yhdistyy juurikin musiikki ja liike.

Marjo Örn

Örn näkee Tanssikoulu TNT Jämsässä vain mahdollisuuksia. Kurssitoiveita kysellään aktiivisesti ja niitä pyritään toteuttamaan. Myös paikallista osaamista hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan. – Olen sitä mieltä, että kaikki on mahdollista tässä elämässä, myös Tanssikoulu TNT Jämsässä, Örn summaa positiivisesti.

Jocelyn Meneses

Yksi esimerkki paikallisesta osaamisesta on Kolumbiasta kotoisin oleva tanssinopettaja Jocelyn Meneses, joka on ohjannut latinalaisia rytmejä jo usealla kurssilla. Menesesin lapsiryhmä esiintyi torilla ja esitti oppimiaan tansseja katsomaan kerääntyneille kaupunkilaisille.

Toinen paikallinen osaaja on Talent Suomestakin tuttu Leevi Lehtonen. Hänen vetämällään Tanssi tyylillä -kurssilla eri-ikäiset tanssijat tutustuivat mm. Hip Hopin, Voguen ja Wackingin saloihin. – Oli todella kiva kurssi ja kurssilaiset oppivat hyvin vaativampiakin koreoita. Toivottavasti pääsen ohjaamaan jatkossakin, Lehtonen kertoo kurssin päätyttyä.

Lehtonen on kiireinen oman tanssitreenaamisensa kanssa, sillä hän harjoittelee Jyväskylässä Sanaz Hassanin katutanssimuodostelmaryhmässä. Hassan on aiemmin toiminut mm. Madonnan ja Antti Tuiskun taustatanssijana, joten taso on hyvin korkea.

Tanssikoulu TNT Jämsää voi seurata Facebookissa ja Instagramissa sen omien nettisivujen lisäksi. Tarjolla on myös paljon toivottuja lyhytkursseja, jotka eivät sido liiaksi iltoja.

Tanssi tyylillä -kurssin ryhmäläisistä osa
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments