lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiTapahtumatTalven luistavin koulupäivä Himoksella

Talven luistavin koulupäivä Himoksella

Teksti ja kuvat: Elsi Ojala

Viikoilla 6 ja 7 vietetään Himoksella vuosittain neljän päivän ajan koululaisten teemallisia laskettelupäiviä. Perinne juontaa juurensa jo 90-luvulta. Teemallisen laskettelupäivän ideana on, että samana päivänä rinteisiin saapuu useita kouluja eri puolilta eteläistä Suomea. Viime tiistaina  12.2. rinteisiin odotettiin lähes tuhatta koululaista opettajineen.

Himoksen rinteillä riitti tiistaina vilskettä, kun noin 900 opiskelijaa vietti niillä talvipäivää. Oppilaita oli kerääntynyt Himokselle Nokialta, Tampereelta, Luvialta, Haapamäeltä, Vilppulasta, Turusta, Ylistarosta, Haminasta Liedosta ja Jämsästä.

Hiihdonopettaja Juha Niskala kannusti peikkorinteessä hiihdonohjaukseen osallistuvia oppilaita (oikea kuva). Juhalla olikin aihetta hymyyn saatuaan oppilaat innostumaan laskettelusta. – Ensimmäisen laskun jälkeen sanoivat, että eivät enää laske, ja nyt eivät malta lähteä syömään, Juha kertoi hymyssä suin.

Nokianvirran koulun opettajia, Silja Valtanen, Harri Laakso, Markus Mäntylä ja Mervi Naskali. Nokianvirran koulu on käynyt Himoksella koululaispäivissä jo vuodesta 1996. Noin 530 oppilaan koulu sijaitsee Nokian keskustassa ja siinä opiskelee luokat 7-10. – Oppilaat haluavat nimenomaan Himokselle upeiden rinteiden takia. Tänään on mukana 164 oppilasta ja 7 opettajaa. Edulliset ja ohjelmalliset kokonaispaketit ruokailuineen mahdollistavat sen, että reissut voidaan toteuttaa, sanoo opettaja Harri Laakso. Myös opettaja Markus Mäntylä iloitsee siitä, että näin saadaan 13-15 -vuotiaita teinejä talviurheilun ja hyvän harrastuksen pariin. Sekä Harri, että Markus ovat toimineet hiihdonopettajina itsekin ja muistuttavat aina oppilaita rinnesäännöistä ja turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Lauri ”Late” Paalasmaa joukkoineen on ollut seremoniamestarina koululaispäivillä jo parinkymmenen vuoden ajan. -Vuosien varrella oppilaiden vaatetus on muuttunut värikkäämmäksi ja laskettelutaito on parantunut. Samoin tuntuu, että rinteet ovat aina hyvässä kunnossa, Late summaa. Päivän aikana soitetaan hyvää musiikkia, järjestetään kivaa tekemistä ja kilpailuja sekä tehdään haastatteluja. Olo ja meno on energinen, Late puhkui oranssissa peruukissaan.

Jämsäläiset Onni Nissinen ja Nicolas Kiviranta (oik.)voittivat tiistain lumisählyturnauksen. Turnaus oli kovatasoinen, ja voittajat kertoivat kuntonsa juuri ja juuri riittäneen mukavan turnauksen loppuun saakka.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments