tiistai, 23 huhtikuun, 2024
KotiTapahtumatOluen juhlaa Oktoberfestillä

Oluen juhlaa Oktoberfestillä

Teksti ja kuvat: Susanna Ruusu

Syksyinen olutjuhla Oktoberfest veti Himokseen väkeä perjantaina ja lauantaina. Hyvä ruoka, mukava musiikki ja mahdollisuus tutustua erityyppisiin olutlaatuihin houkuttivat aikuisempaa väestöä syksyisenä viikonloppuna runsain mitoin. Alkuperäinen saksalainen olutjuhla kestää kaksi viikkoa, mutta keskisuomalainen versio kaksi päivää. Se ei tuntunut menoa haittaavan, sillä miljöö ja tunnelma olivat kohdillaan ja alkuperäisversion tasoiset.

Tarjolla oli runsas noutopöytä ja kaksi kokonaista palvattua sikaa. Palvaaminen  oli aloitettu Pälkäneellä torstaina aamulla ja päätetty juuri ennen Jämsään lähtöä. Liikkeellä oli paljon työporukoita ja ystäväseurueita. Notkuvien noutopöytien ja oluen äärellä pöytäseurueiden oli hyvä keskittyä yhdessäoloon. Nimekkäitä artisteja edusti lauantaina Arttu Wiskari, muutoin musiikista huolehtivat puhallinorkesteri Torvikopla, Sauerkraut7 ja Lipsaset.

Tamperelainen Kaleva Brewing Company oli luonut Himoksen tapahtumaan oman Himonkorjuu-oluensa. Se on festbier-tyyppinen pohjahiivaolut, jonka alkoholipitoisuus on noin 5%. Maultaan Himonkorjuu oli oikein miellyttävä ja sopii hyvin nautittavaksi sellaisenaan tai tuhdimpien saksalaisruokien kanssa. Apukeittäjä Juha Kannisto, panimotaiteilija Mika Koro ja pääpanomestari Juha Sorsa pyörittävät vuoden vanhaa pienpanimoaan Tampereen Kalevassa. – Oluitamme myydään tällä hetkellä kahdessatoista ravintolassa ja kerrallaan valmistamme noin viittä eri laatua, Juha Kannisto kertoo. Kolmikko odottaa kovasti lakimuutosta, joka mahdollistaa pienpanimoiden oluen myynnin kauppoihin.

Matilda Haljala ja Taru Nevalainen-Yakovlev huolehtivat Oktoberfestin narikasta vankalla kokemuksella. Matilda toimii lipunmyynnin esimiehenä ja vuorossa oli kesän neljästoista festari hänelle. – Vapaalla kävin vain Blockfestissä, muuten olen ollut aina festareilla töissä. Tykkään käyttää kielitaitoa asiakkaiden kanssa, Matilda kuvaa työnsä hyviä puolia.

Tarukin on ollut festaritöissä jo kuutena kesänä ja pitää sitä hyvänä vastapainona talviselle uurastukselle historian opintojen parissa Joensuussa.  –  Oktoberfestissä on omanlaisensa tunnelma verrattuna muihin juhliin. Aikuisempi asiakaskunta ja alussa tapahtuva ruokailu antavat oman rauhallisen leimansa tilaisuuteen.

Raija ja Annika olivat lähteneen viikonloppureissuun Vantaalta. Himos on heille tuttu paikka entuudestaan toisilta festareilta ja laskettelumatkoilta. – Lähdettiin hakemaan piristystä syksyyn. Tykkäsimme kesällä Iskelmäfestareista ja päätimme tulla takaisin näin syksymmällä uudestaan. Täällä ei kaipaa lainkaan nimekkäämpiä esiintyjiä, kun musiikki on koko illan niin hyvää, Annika kertoo. Raijaa miellyttää se, että liikkeellä on aikuisempaa väkeä ja tunnelma on rauhallisen leppoisa.

Monen muun tavoin Heidi ja Joonas olivat lähteneet juhlaan työporukalla. He olivat panostaneet pukeutumiseen oikein tosissaan. Toki paikalle sai tulla tavallisissakin vaatteissa, mutta tilanteeseen sopiva asu nostatti varmasti omaa ja toistenkin tunnelmaa.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments