lauantai, 20 huhtikuun, 2024
KotiTapahtumatNäin pestään auto

Näin pestään auto

autopesu21

Isojen megatapahtumien lomassa Himoksella järjestetään lukuisa määrä kaikenlaisia pienempiä tapahtumia ja kokoontumisia. Sellainen oli esimerkiksi oululaisen Reshine Studion järjestämä esittelypäivä autoharrastajille ja autoistaan hyvin huolehtiville ihmisille. Kun kyseessä oli päänavaus ja tutustuminen Himoksen tarjoamaan toimintaympäristöön, tapahtumaa ei mainostettu missään, vaan tieto levisi harrastajapiireille Somen kautta. Vuoden päästä elokuussa järjestetään sitten isompi tapahtuma arvelee Jukka Erkkilä Reshine Studiosta.

Auton maalipintojen oikeaoppista puhdistamista ja suojaamista esitteli Florian Kessler Saksasta. Luonnollisesti kyseessä oli myös tuote-esittely, mutta tässä yhteydessä ei tuotemerkkejä mainita. Asiasta kiinnostunut löytää tiedot helposti netistä.

Aluksi sumutetaan vanteet raudanpoistoaineella. Tarvittaessa siveltimellä viimeistellään levitys ja lopuksi huuhdellaan painepesurilla.

Sumutetaan esipesuaine, annetaan vaikuttaa ja huuhdellaan pois vedellä.

Sumutetaan pesuaine, ja auto pestään käsipesuna pesuhansikasta käyttäen. Hansikasta huuhdellaan välillä puhdasvesiastiassa.

Huuhtelun jälkeen levitetään pesuvaha, jonka jälkeen jälleen huuhtelu painepesurilla.

Kuivataan auto mikroliinalla. Liinaan sumutetun kemikaalin tarkoitus jäi kirjoittajalta hämäräksi.

Vettä kuivauksen jälkeen tiputtavien peilinjuurten ym. kohtien alapuolelle voidaan kiinnittää vettä imevät suojakaistaleet.

Vanteet käsitellään suoja-aineella.

Renkaat sivellään kumia kiillottavalla ja suojaavalla aineella. Florian Kesslerin mukaan tämä on ainoa myrkyllinen aine pesussa käytetyistä kemikaaleista. Muut aineet ovat myös ekologisesti turvallisia.

Auton muoviosat sivellään samalla aineella kuin renkaatkin. Silikonivalmisteita ei tähän tehtävään nykyään suositella.

Tuulilasiin levitetään veden pintajännityksen estävä aine, joka tekee pyyhkijät tarpeettomiksi yli 50 kilometrin nopeuksissa. Lopuksi auto käsitellään suoja-aineella ja maalipinta kiillotetaan peilinkirkkaaksi. Tämä käsittely estää lian tarttumisen ja kestää lähemmäs 20 pesukertaa.

Yllä esitetty perusteellinen pesu on tarpeen, jotta suoja-ainetta ei levitettäisi lian päälle.

Reshine Studio: https://www.facebook.com/reshinestudio

Florian Kessler: https://www.youtube.com/watch?v=OhjTv5YGzlA

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments