tiistai, 18 kesäkuun, 2024
KotiYleinenLeevi Lehtonen ja tanssin taika

Leevi Lehtonen ja tanssin taika

Kahdeksasluokkalainen nuori mies Jämsästä tunnetaan kotiseudullaan taitavasta tansssitaidostaan jo ennestään, mutta tänä keväänä Leevi Lehtonen tulee tutuksi koko Suomelle. Leevi nähdään tanssimassa Talent-kilpailussa maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Jo nyt videoklippi on nähtävissä tallennepalvelussa. Tuomariston muodostavat viihteen ammattilaiset Jorma Uotinen,Krista Siegfrids,HP Parvianen sekä Ernest Lawson. Joudumme siis odottelemaan vielä jonkin aikaa, ennen kuin Leevin pärjääminen kisassa ratkeaa.

Leeville ahkera treenaaminen on arkea. Hän käy Jyväskylän Tanssiopistossa viikoittain kolmen tunnin treeneissä ja sen lisäksi hän harjoittelee kotona. Isä Jarkko ja äiti Marjo tukevat poikaansa kaikin tavoin. Apua tarvitaan kustannuksiin ja kuskaamiseen, mutta koko paketti on perheellä hyvin kasassa. Vaikka Leevi on vuosia ollut tunnettu You Tube -videoistaan ja TikTok-videoistaa, ei julkisuus ole ollut häiriöksi. – Luotamme Leeviin sataprosenttisesti. Hän on tarkka siitä, ettei paljasta videoissa liikaa, Jarkko-isä kertoo. – Leevi tienaa taskurahaa opettamalla kahdeksan lapsen ryhmää paikallisella tanssistudiolla eli osallistuu itsekin kuluihin.

Marjo-äiti ja Jarkko-isä tukevat Leeviä kaikin tavoin.

– Leevi on tanssinut ja esiintynyt jo ennen kuin osasi puhua. Aina kun tuli vieraita, hän halusi esiintyä heille, äiti muistelee Leevin lapsuutta. – Koskaan ei tiedä, mitä Leevi keksii seuraavaksi, Marjo-äiti kuvaa nauraen.

Koskaan ei tiedä, mitä Leevi keksii seuraavaksi, Marjo-äiti kuvaa nauraen.

Tanssi on pojilla huomattavasti harvinaisempi harrastus kuin tytöillä. Leevi ei kuitenkaan ole kokenut ihmettelyä asiasta, koska on esiintynyt aina. – En välitä muiden mielipiteistä, vaan teen sitä mistä tykkään. Isoisän kanssa kävimme vanhainkodeissa esiintymässä jo kun olin aivan pieni.

Isä kertoo, että nykyisin alaikäisten videoita ei saa eikä voi kommentoida sosiaalisessa mediassa. – Se on hyvä asia, eikä meillä muutenkaan ole julkisuus ollut ongelma.

Isoisä isän puolelta on laajalti tunnettu kansantaiteilija Erkki Lehtonen. Hänet tunnetaan myös lempinimellä Jämsän Äijä. Ei siis mikään ihme, että Leevillä on esiintyminen verissä. Jarkko-isääkin kehoitettiin aikanaan hakemaan teatterikorkeakouluun, mutta hän valitsi kuitenkin toisin.

Leevin liikkuvuus on huippuluokkaa.

Keväällä Leevi suuntaa työharjoitteluviikolla Helsinkiin Inez-kanavalle töihin. Siellä on myös tiedossa Leevin faneille Meet&Greet-tuokio, jolloin he pääsevät näkemään idolinsa livenä. – Itse ihailen muun muassa Alex Komulaista ja hänen tanssitaitoaan. Olen kiinnostunut TV-alasta ja somekanavista ja haluan oppia niistä lisää. Tykkäisin myös päästä taustatanssijaksi, kuka tahansa artisti kävisi. Peruskoulun jälkeen aion hakea opiskelemaan tanssia Helsinkiin.

Leevi Lehtosella on huoneensa ovessa faneilta saatuja ihailijakirjeitä.

Leevi osallistui viikonloppuna Jämsänkoskella järjestettyyn Moves 2020 -kisaan yhdessä Aava Helmisen kanssa. Leevi palkittiin kunniakirjalla, jossa kehuttiin hänen tekemäänsä koreografiaa ja tunteen ilmaisua. Keväällä on vielä tiedossa SM-kisat, joihin treenit Jyväskylässä tähtäävät.

Kaikki Merkit viittaavat siihen, että Leevi Lehtonen tule löytämään tulevaisuudessa paikkansa viihteen ja taiteen saralla. Tasapainoinen luonne yhdistettynä realistisiin suunnitelmiin sekä perheen puhaltaminen yhteen hiileen lupaavat hyvää.

Leevillä on jalat tukevasti maassa, vaikka ovatkin välillä ilmassa.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments