lauantai, 27 heinäkuun, 2024
KotiTapahtumatKelkkakauden päätöstapahtuma Himoksella

Kelkkakauden päätöstapahtuma Himoksella

Vaikka laskettelukausi Länsi-Himoksella ehti jo päättyä ja suksikansa siirtyi pohjoisrinteille, niin rinteissä on edelleen täysi talvi. BRP Lynx järjesti lauantaina 22.4. kelkkailukauden päätöstapahtuman, jossa testattiin vuoden 2018 uutuusmallistoa ja päivän päätteeksi järjestettiin  BRP Spring Fever MK-Sprint -kilpailu. Kisassa ajettiin yksittäislähdöllä kelloa vastaan. Kilpailun järjestäjänä toimi Jämsänjokilaakson Moottorikelkkakerho ry.

Rovaniemellä toimiva Lynx-kelkkatehdas toimitti esiteltäväksi ja koeajettavaksi 15 kelkkaa, jotka käsittivät uutuusmallistoa laidasta laitaan. Kyseessä oli kutsutapahtuma, johon oli kutsuttu jokaisesta kilpailuluokasta valtakunnan kärkinimiä, kertoi koeajotapahtuman organisoinut Petri Käpylä.

Tapahtuman luonteesta johtuen suurin osa kokeiltavana olleista kelkoista oli vapaa-ajan kelkkoja, mutta myös yhtä työkelkkaa kiinnostuneet pääsivät kokeilemaan.

Koeajoa varten Länsi-Himoksen ja Keskimaan rinteille oli viitoitettu noin 2,5 kilometrin rata, jota kelkkojen testaajat ahkerasti kiersivät. Jo kuljettajien ajotyyli osoitti selvästi, että sarvissa ei ollut mitään sunnuntaikuskeja. Isot korkeuserot ja hyppyrit tarjosivat tilaisuuden ottaa kaluston ominaisuuksista kaikki irti.

Vuoden 2018 mallisto tarjoaa vaihtoehtoja monenlaiseen käyttöön. Yksityispuolella työkelkat ja syvän lumen mallit ovat suosittuja. Kilpakuskit luonnollisesti hankkivat kalustoa vauhdikkaampaan menoon. Moottorikelkkakilpailuja järjestetään talven mittaan paljon. Varmasti joka viikonloppu jossakin on kisa. Nykytalvien lumitilanteesta johtuen ne luonnollisesti painottuvat sinne missä on lunta, kertoi Käpylä

Koeajoille varattiin aikaa kello 11-15. Kalusto oli koko ajan liukkaasti liikkeessä.

Kilpailu

Kilpailuun oli kutsuttu kärkinimiä eri luokista. Myös järjestävä seura sai muutaman kuskin kisaan. Yhteensä kilpailemaan pääsi 20 kuljettajaa. Radan pituus oli noin 1,5 kilometriä, jolta kellotettiin aika. Aikojen perusteella ajettiin toinen kierros käännetyssä järjestyksessä. Kymmenen nopeinta selvisi yhteisajan perusteella loppukilpailuun.

Yllä olevissa kuvissa Markus Roineen ja Lauri Pellonpään tyylittelyä.

Voittajat palkintoineen. Kilpailun voitti ajalla 1.25 Niko Korsumäki Ähtäristä, toiseksi tuli Ville Moilanen Oulusta 1.26 ja kolmas oli Lauri Pellonpää Alavudelta ajalla 1.26.4. Radalla oli sähköinen ajanotto. Mainittakoon, että aktiiviurallaan useita mestaruuksia voittanut Korsumäki ei ole kilpaillut vuosiin. Hän tuli tähän kisaan mustana hevosena lähes kylmiltään.