maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiFestivaalitIskelmäfestivaali 2016, Himos

Iskelmäfestivaali 2016, Himos

himos-33

Himoksen kesän toiset festarit on saatu nyt päätökseen! Kävijämäärä nousi jopa 34 000 juhlijaan! Perjantaina ja lauantaina kelikin suosi juhlijoita, kun aurinko paistoi täydeltä taivaalta molempina päivinä.

Annun avauskuva

Perjantain bileet avasi Anna Abreu Iskelmälavalla, jonka jälkeen Rantalavan bileet avasi ehdottomasti Suomen paras bilebändi Jean S. feat. Essi Hellén. Yhtyeen keikan aikana kuultiin paljon vanhoja klassikoita hieman uudemmalla virityksellä.

Festareilla töissä olevat Emma Peränen ja Julia Tyry, päättivät Jean S.:n esiintymisen aikana lähteä kesyttämään paikalla olevan Xon-puiston rodeohärän. Kaksikosta pisimpään härän selässä selvisi Julia, 13 sekuntia. Kaverukset sanoivat olevansa töissä viereisellä jäätelökioskilla ja he olivat tehneet ”diilin” vieressä olevan benjihyppypaikan työntekijöiden kanssa että he saavat kioskista jäätelöä ja kahvia ja sitten kioskilaiset saavat käydä kokeilemassa heidän laitteitaan. Tyttöjen mielestä diili oli aivan toimiva.

Seuraavana lavoille nousivat iki-ihana Vesala ja tämän jälkeen Neljänsuora. Heidän jälkeensä lauteille nousivat Juha Tapio, Sanni, Popeda, Elastinen ja Chisu. Kaikkien artistien aikana festarialueen tunnelma oli todella korkealla.

himos-16

Tästä tunnelmasta olivat tulleet nauttimaan myös iskelmäleidit Laila ja Leila, näiden alter egojen takaa löytyivät Anu Mäenpää ja Teija Junnila. Kaksikon asut oli inspiroinut 50-luku ja iskelmä. He kertoivat tulleensa festareille etenkin ystävien ja hyvän fiiliksen takia, mutta kuulemma Antti Tuisku ja Virve Rosti olivat olleet todella hyviä.

Lauantain festaripäivän avasi upea Laura Voutilainen, joka veti melkein koko Iskelmälavan edustan täyteen ihmisiä. Seuraavana Rantalavalle nousi Anna Puu, jonka kaunis ääni veti ihmisiä melkein koko teltan täyteen. Seuraavat bileet päälavalla laittoivat pystyyn Elias Kaskinen ja Päivänsankarit, eikä heiltä menoa ja meininkiä puuttunut. Heidän jälkeensä Rantalavalle nousivat Finnhittien Kuninkaat: Danny, Tapani Kansa, Frederik, jonka jälkeen Iskelmälavan alueen veti taas täyteen .

Samaan aikaan kun Yö esiintyi festarialueella, oli festareiden Tanssilavalla tanhut täydessä vauhdissa. Tanssin vietäväksi olivat lähteneet myös Piia ja Jarmo. Kaksikko oli tuona päivänä ensimmäistä kertaa tanssilattialla, mutta muinakin päivinä oli oltu ilomielin tanssimassa. Piialle nämä festarit olivat viidennet, mutta Jarmolle vasta toiset. Tanssilava oli tullut molemmille hyvin tutuksi ja he toivoivatkin että lava siirrettäisiin jonnekin lähemmäs festarilavoja, että yhä useampi ihminen tulisi paikalle.

Yön jälkeen festarifiilistä nostattamaan lavoille nousivat Neljä Ruusua, Jari Sillanpää ja Paula Koivuniemi. Artistit ottivat lavat haltuun ja räjäyttivät tajunnan hulppeilla esiintymisillä.

Koko viikonlopun aikana tunnelma oli todella korkealla ja kaikki kävijät varmasti nauttivat fiiliksestä. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä lavalle nousi Apulanta. 

himos-19

Ja näin saatiin kesän toiset festarit päätökseen ja päästiin valmistautumaan taas seuraavia varten! (Ilmakuvausmahdollisuudesta kiitokset Xon-puistolle joiden benjihyppytornista kuva on otettu)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments