Lähes täydellinen talvisää on suosinut meneillään olevia hiihtolomaviikkoja Himoksella. Pikkupakkaset öisin ja enimmäkseen päivälläkin ovat taanneet rinteille hyvän kunnon ja suksien pohjiin luiston. Hyviä kelejä ennustetaan tätä kirjoitettaessa myös Keski-Suomen lomaviikolle. Lasketteluhaluista väkeä on nyt rinteissä paljon, mutta kun kaikki 21 rinnettä ja 15 hissiä ovat käytössä, niin kapasiteettia isollekin joukolle riittää.
Hissien yhteinen kapasiteetti on lähes 19 000 nousua tunnissa. Hisseistä kaksi on tuolihissejä minkä lisäksi lapsille ja aloittelijoille löytyy neljä ilmaista hissiä ja rinnettä. Pohjois-Himoksen ja Länsi-Himoksen välin pääsee siirtymään laskemalla 1 200 metriä pitkän siirtymärinteen. Länsirinteillä on enemmän jyrkkiä mustia rinteitä kuin pohjoisessa ja tarjolla on myös Bonus ja Keskimaa -rinteiden kaltaisia treenipaikkoja ratalaskijoille.
Himos sopii muutaman päivän, tai vaikka koko viikon mittaiseen lomailuun koko perheen voimin. Kun monipuoliseen tarjontaan yhdistetään kohtuulliset ajomatkat kaikista Etelä- ja Keski-Suomen suurista kaupungeista, on helppoa ymmärtää, miksi laskettelukeskus on Suomen viidestä suuresta tällä hetkellä nopeimmin kasvava. Lähivuosina toteutuva kylpylä tulee antamaan mahtavan lisäpotkun tälle kehitykselle.
Himoksella ja sen lähiympäristössä on yhteensä yli 4 000 vuodepaikkaa ja karavaanareille kaksi asuntovaunualuetta. Rinteiden juuren tai -huipun loma-asunnoista ja mökeistä pääsee suoraan suksille. Vuokraamosta saa välineet lasketteluun, lautailuun, pulkkailuun ja myös pieni erä lumikenkiä on vuokrattavana.
Pohjoisrinteet (vasen kuva) edustavat tarjonnaltaan perinteisintä ja vanhinta Himosta ja soveltuvat hyvin juuri rinnelaskuun. Pohjoisrinteiden klassikko on vauhdikas päärinne eli Kilparinne, josta hiihtokeskuksen koko historia sai aikanaan alkunsa. Isäntäperheen mukaan on nimetty Pohjois-Himoksen Jussin jyrkkä ja Päivin kaarre. Näistä ensimmäinen on nimensä mukainen jyrkkä ja haastava lasku ja jälkimmäinen taas hieman pidempi ja rauhallisempi punainen rinne.
Pienimmät laskijat pääsevät hyppimään ensi alkuun Murrin Streettiksellä, josta löytyvät länsirinteiden helpoimmat hyppyrit ja leveimmät pressit. Kokemuksen karttuessa voi siirtyä Mountain Dew Snow Parkiin (oikea kuva), jonka boxit on tehty selkeästi isommiksi ja reilit haastavammiksi. Nämä löytyvät Länsi-Himoksesta.
Maastohiihdon ystäville Himos tarjoaa lomakeskuksen verkoston lisäksi Jämsän kaupungin ladut, jos lumitilanne sen sallii. Himoksen rinnealueiden läheisyydessä pohjoisrinteiden huipulla sijaitsee 4 km:n valaistu lenkki, jonne on valaistu mutta vaativa yhteyslatu länsirinteiden juurelta. Ladun lähtöpaikka sijaitsee Keskimaa-rinteiden alla olevan ison pysäköintialueen kulmassa. Helpommin ladulle pääsee Pohjois-Himoksen parkkipaikan tienoilta.
Rinteiden alaosassa kulkee myös helppo perhelenkki pohjois- ja länsirinteiden välillä. Lisäksi vaihteleva hiihtolenkki löytyy golfkentän alueelta.
Sydäntalvella lumiolosuhteiden mahdollistaessa ajetaan latu Himosrannasta Pykälän majalle ja sieltä edelleen Jämsän seudun latuverkostoon, josta hiihdettäviä reittejä kertyy jopa 100 kilometrin verran. Latujen varrelta löytyy laavuja sekä nuotiopaikkoja taukojen viettoon.
Rinnekeskuksen alueella on useita laavuja eväsrepun kanssa rinteitä koluaville laskettelijoille. Länsi-Himoksen päältä löytyy suurin, Pohjois-Himoksen alla saattaa olla rauhallisin ja Keskimaan päällä siirtymäreitin varressa (kuva) on ehkä suosituin taukopaikka ainakin tyynellä säällä. Peikkorinteiden laavulla syövät eväitään lapsiperheet.
Rinneravintoloiden terassit ovat suosittuja taukopaikkoja aurinkoisina päivinä. Länsi-Himoksessa on kolme rinneravintolaa ja Pohjois-Himoksessa ravintola rinteiden alla ja päällä.
HimosLomien viikko-ohjelma tarjoaa laskettelun lomaan monenlaista muuta mukavaa ajankulua. Suosituin oheisharrastus on moottorikelkkailu silloin kun lumitilanne sen sallii. Tarjolla on kolmisenkymmentä kelkkaa joko yksityisesti vuokrattaviksi tai oppaiden vetämille retkille. Tätä kirjoitettaessa kelkat ovat olleet vilkkaasti liikkeellä.