lauantai, 20 huhtikuun, 2024
KotiFestivaalitHimos Juhannus 2016

Himos Juhannus 2016

Annun avauskuva

himos-3

Himoksen festarikesän ensimmäiset bileet on saatu päätökseen! 18. Himos Juhannus antoi festariväelle juhannuksen parhaat bileet, joita ei varmastikaan unohdeta nopeasti. Ensimmäisen illan päätti huikealla keikalla Apulanta ja yleisö nautti täysin rinnoin.

Toisena päivänä nousi aurinkokin lämmittämään iloisia juhlijoita. Lämpötila kohosi jopa 25 asteeseen ja sitä nostamaan lavalle nousi päivän ensimmäisenä artistina Elastinen, joka veti koko päälavan alueen täyteen ihmisiä. Jos ei malttanut odottaa Elastisen keikan alkua, oli mahdollista päästä aloittamaan juhlinta jo Himos Centerin edessä vaahtobileiden merkeissä.

himos-4

Juhannuksesta olivat Himokseen saapuneet nauttimaan myös kaverukset Katariina, Mari, Tiia ja Asse. Himokseen heitä veti Teflon Brothers ja Anna Abreu. Myös Popeda oli odotettu esiintyjä, mutta bändi joutui perumaan. Tytöt hehkuttivat Himoksen festareita koko juhannuksen parhaiksi bileiksi. Pieksämäkeläiset neidit olivat varanneet mökin koko viikonlopuksi ja mökissä kuulemma juhlittiin non-stop läpi juhannuksen.

Festarialueelle oli kerääntynyt paljon erilaisia myyntikojuja, esittely-, peli- ja kisapisteitä sekä hurjapäille benjihyppymahdollisuus. Yksi esittelypisteistä oli Liikenneturvan piste, joka kannusti festarikävijöitä huolehtimaan, ettei kaveri lähde humalassa auton rattiin. Pisteellä oli mahdollisuus päästä ottamaan kuva suurien aurinkolasien kanssa. Tähän lähtivät mukaan tamperelaiset Camilla Korhonen ja Niina Peltonen sekä helsinkiläiset Marko Miettinen ja Harri Kolehmainen. (vas. kuva) Kaksi ahkeraa kävijää (viides vuosi!) olivat napanneet mukaansa kaksi ensikertalaista ja nelikko kertoi yöpyvänsä leirintäalueella pakettiautoissa. Nelikon odotettuihin esiintyjiin lukeutuivat Robin ja Antti Tuisku. Heidän mukaansa ainoa oikea tapa viettää juhannusta on festareilla ja Himoksessa on ne parhaat bileet joka vuosi, ensi vuonna oltiin varmasti tulossa uudestaan!

Himoksen festarialueella saapasliiveihin pukeutunut kolmikko nappasi varmasti monen kävijän huomion. Toimittajalle selvisi että tämä kolmikko oli Palveluoperaatio Saappaan vapaaehtoisia. (oik. kuva) Saapastoiminta on yksi etsivän nuorisotyön muoto ja toiminta muodostuu yö-, festivaali- ja nettitoiminnasta. Saapasliiveihin sonnustautuneet henkilöt toimivat Himoksen alueella nuorison keskustelukavereina ja antamassa tukea niille jotka sitä tarvitsivat.

Perjantai-illan esiintyjiin lukeutuivat monet Suomen huippuartisteista. Päälavalla ulkona tunnelmaa pitivät korkealla Roope Salminen & Koirat, Kaija Koo ja Cheek. Telttalavalla bileistä vastasivat Robin, belgialaiset Lasgo vs. Ian van Dahl ja maailmallakin mainetta kerännyt Darude.

Kun aurinko kolmantena päivän vihdoin tuli esiin pilvien takaa, oli Himoksessa jo bileet käynnissä. Toisena teltan lavalle astui SAARA, jonka show’n jälkeen ulkona päälavan räjäytti Suomen suurin poptähti Antti Tuisku. Tuiskun keikan aikana oli taas koko päälavan edusta täynnä festariväkeä.

Festarialueella fiilis oli korkealla ja juhlijat nauttivat olostaan täysin rinnoin. Varsinkin jokaisen artistin keikan eturivissä oli meininki kohdallaan.

Alueella oli koko viikonlopun ajan tarjolla myös sumopainia. Tämän japanilaisen lajin vietäväksi lähtivät myös Eemeli ja Juuso. (vas. yläkuva) Rankan taistelun jälkeen voittajaksi karsiutui punaiseen haalariin sonnustautunut Eemeli. Kaksikko halusi toivottaa kaikille festarikävijöille hyvää kesää ja kertoivat olevansa Himoksessa ensimmäistä kertaa ja odotetuin esiintyjä oli rap-duo JVG.

Päälavalla Vesala esitti juuri julkaistun albuminsa biisejä, mutta yleisö lauloi kuitenkin täysillä mukana. Telttalavalla EDM-bileet vain jatkuivat kun ruotsalainen DJ-kaksikko Vigiland laskettiin irti. Festarialueen täytti basson jumputus ja hyvä fiilis kun bileitä jatkamaan lavalle nousi Matti Airaksinen.

Ilta huipentui JVGn, SANNIn ja Teflon Brothersien keikkoihin, jonka jälkeen festarialue hiljeni ja festarijärjestäjät alkoivat valmistautua ensi viikon Iskelmäfestivaalia varten!

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments