tiistai, 23 huhtikuun, 2024
KotiMatkailuyrityksetHimoksen historian kolmanneksi paras kausi päätökseen

Himoksen historian kolmanneksi paras kausi päätökseen

Lue Himoksen tiedote kuluneesta kaudesta:

teksti ja kuvat: Himos-Yhtiöt Oy

Himoksen 37. laskettelukausi päättyi vappupäivänä 1.5.2021 klo 16. Hissit pyörähtivät käyntiin tälle talvelle joulukuun 19. päivä. Kaudelle kertyi näin ollen 122 aukiolopäivää. Eteläisen Suomen hyvä lumitilanne ja koronapandemian myötä lisääntynyt ulkolajien suosio toivat Himokselle talven mittaan runsaasti laskettelijoita. Hiihtopäiviä kaudelle kirjattiin noin 160.000 ja hissinousuja reilut 2,5 miljoonaa. Näillä kävijämäärillä talvi on Himoksen historian kolmanneksi paras.

Erityisen ilahduttavaa oli saada laskettelun pariin uusia harrastajia ja lajin pariin pitkän tauon jälkeen palanneita. Olemme myös todella tyytyväisiä, että Himoksen kausi saatiin vietyä koronaturvallisesti alusta loppuun! Tästä täytyy antaa isot kiitokset niin asiakkaille kuin henkilökunnallekin, jotka huolellisesti jaksoivat noudattaa koronaohjeistuksia ja -määräyksiä. Olo onkin kuin olisi ollut hammastarkastuksessa tuloksella ”reikiä nolla”, Himos-Yhtiöiden toimitusjohtaja Elsi Ojala iloitsee.

Hassuin asu –kisan voittaja: Perinteisessä Hassuin asu –kisassa voittoon taituroi Kasariäijäksi pukeutunut Miika Lehto.

Himoksella kartoitettiin syksyllä toiminnot, joihin oli tarpeellista tehdä muutoksia koronaturvallisten laskettelupalveluiden käytön varmistamiseksi. Mm. länsirinteiden vuokraamon toiminta muokattiin niin, että turvavälejä voitiin aiemmin ahtaissa sisätiloissa noudattaa ja mm. vuokramonot ja –kypärät desinfioitiin käytön jälkeen. Ravintoloiden asiakaspaikkoja vähennettiin määräysten mukaisesti ja HimosBistron kylkeen hankittiin lisätilaksi lämmitettävä teltta. Lipunmyyntiä pyrittiin ohjaamaan nettikauppaan. Netistä ostettujen lippujen osuus kasvoikin kauden aikana noin 15 %. Hisseillä asiakkaita ohjeistettiin käyttämään samaa ankkuria tai tuolia saman seurueen jäsenten kanssa. Asiakastilat käsiteltiin syksyn aikana valon vaikutuksesta desinfioituvalla Nanoksi-pinnoitteella ja palvelupisteille asennettiin suojapleksit. Työntekijät käyttivät turvavälien puuttuessa maskeja ja maskeja jaettiin kymmeniä tuhansia myös ravintoloiden ja vuokraamoiden asiakkaille.

Maaliskuun alussa 8.3. alkanut Ravintolasulku koski myös Keski-Suomen maakuntaa ja jouduimme sulkemaan ravintolamme parhaaseen kevätsesonkiin. Harmillista asiassa on tietenkin se, että ravintoloidemme koronaturvallisuus on hoidettu esimerkillisesti. Tässä olisi toivonut päättäjiltä paikallisen tilanteen huomioon ottavaa harkintaa, joka esimerkiksi olisi sallinut ruokailun terasseilla. Toiminnan suunnittelun ja ravintolan työntekijöiden kannalta on ollut kohtuutonta, että päätöksiä asioista tehtiin todella lyhyellä aikajänteellä. Take away -myynnillä ja rinnealueille viedyillä terassikalusteilla onnistuimme kuitenkin tarjoamaan evästä ja taukopaikkoja laskettelijoille myös ravintolasulun aikana, Ojala toteaa.

Vappupäivänä ohjelmassa oli perinteinen rinnekoneen lakitus. HimosVertikaali –kisan voittanut Sakari Räsänen lakitti vappupäivänä rinnekoneen kesälomille toimitusjohtaja Elsi Ojalan avustamana. Muutakin leikkimielistä ohjelmaa järjestettiin voimassa olevat koronaohjeistukset huomioiden.

Stiga-kisan finaalilasku: Pohjoisrinteiden alaosassa järjestetyn Stiga-kisan finaali oli tiukka ja tasaväkinen. Kisan voittajaksi kaahasi Patrik Tärno (vasemmalla).
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments