lauantai, 20 huhtikuun, 2024
KotiYleinenHimoksen hiihtolomat vietettiin vaihtelevassa säässä

Himoksen hiihtolomat vietettiin vaihtelevassa säässä

Toimitusjohtaja Elsi Ojala antoi tilannekatsauksen lopuillaan olevista hiihtolomaviikoista, jotka ovat Himoksella kauden tärkein sesonki. Poikkeuksellisen hankalien pätkäpakkasten viivästyttäessä lumetusta pohjoisrinteet ja siirtymärinteet länsirinteiden sekä pohjoisrinteiden välillä saatiin avattua vasta juuri hiihtolomaviikkojen kynnyksellä. Vaikka kaikkia rinteitä ei ehditty lumettaa, isossa sesongissa kaikki rinnealueet olivat kuitenkin avoinna ja lomalaisille oli päivittäin tarjolla mukavaa rinneohjelmaa. Etelä- ja Keski-Suomen vähäluminen talvi ja leudot sadepäivät söivät kuitenkin sesongin kävijämääriä, vaikka viikolla 9 nautittiin aurinkoisista pakkaspäivistä. Haastavista keleistä huolimatta kirjattiin Etelä-Suomen lomaviikolla muutamana päivänä jopa kasvua edellisen kauden vastaaviin päiviin. Hiihtolomalle on tultu ulkoilemaan, joten kehnommatkaan kelit eivät lomalaisia säikäyttäneet. Kaiken kaikkiaan kävijöitä oli viime kauden ennätyslukuihin verrattuna noin 12 % vähemmän. Viiden vuoden keskiarvoon verrattuna kävijämäärä pieneni noin 4 % ollen vastaavanlaisten vähälumisten talvien 14/15 ja 15/16 tasolla, toimitusjohtaja Elsi Ojala toteaa.

kuva: Elsi Ojala

Hiihtolomasesongin aikana Himoksella kirjattiin noin 37.000 laskettelupäivää, joista ulkomaalaisten osuus oli noin 10 %. Hissinousuja kertyi yhteensä hieman alle 600.000 kappaletta. HimosLumilan kävijöiden osuus laskettelupäivistä oli noin 20%.

Lumila on tälle kaudelle avattu koko perheen lumimaailma, jossa suksien ja lautojen lisäksi lasketaan niin pulkilla, stigoilla kuin snowtuubeilla. Uusi Lumilan alue on kerännyt kävijöiltä paljon positiivista palautetta.

Lumilassa viihtyvät niin lumielämyksiä hakevat ei-laskettelijat kuin laskettelijat laskupäivän lomassa. Useat kävijät ovat Lumila-päivän jälkeen todenneet henkilökunnallemme, että aluemaksulle löytyy Lumilasta vastinetta, vaikka ajatus maksullisuudesta on aluksi harmittanut, Ojala iloitsee viime kesänä tehtyä mittavaa investointia.

kuva: Jussi Ovaskainen

Tavoitteena on jatkaa Himoksen laskettelukautta perinteisesti vappuun saakka. Maaliskuun viikonloput ja tänä vuonna huhtikuun alkupuolelle asettuva pääsiäinen ovat vielä laskettelukautta parhaimmillaan. Lumetuskalusto on edelleen valmiudessa tarvittaessa parantamaan avoinna olevien rinteiden pintaa ja kunnon pakkasilla lisärinteiden avaaminenkin on vielä mahdollista. Tulevalla viikolla saadaan käyttöön yksi uusi rinne, jolloin käytössä on 19 rinnettä ja koko alueen hissikapasiteetti. Viikoilla 10 – 13 länsirinteet ovat avoinna maanantaista lauantaihin klo 10-19.30 ja sunnuntaisin klo 10-17. Pohjoisrinteillä lasketellaan arkipäivinä klo 10-17, lauantaisin klo 10-19.30 ja sunnuntaisin klo 10-17.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments