torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiYleinenHIMOKSELLA SÄÄOLOSUHTEISIIN NÄHDEN ONNISTUNUT JOULUSESONKI

HIMOKSELLA SÄÄOLOSUHTEISIIN NÄHDEN ONNISTUNUT JOULUSESONKI

Toimitusjohtaja Elsi Ojala summailee Himoksen joulusesonkia:

Loppiaiseen päättynyt joulun ajan lomajakso on laskettelukauden ensimmäinen sesonki ja se voi muodostaa jopa 15 % koko kauden liikevaihdosta. Joulun ja uudenvuodenaaton ajankohdat toivat laskettelijoille kalenteriin mukavasti vapaapäiviä ja Himoksen rinteillä kirjattiinkin sesongissa noin 23 000 laskettelupäivää. Laskettelupäivissä on tänä vuonna mukana myös Lumilan, koko perheen lumimaailman, kävijät. Lauhasta alkutalvesta huolimatta rinnekapasiteetista oli joulunpyhinä käytössä noin kolmasosa. Uusi, katettu mattohissi, väliaikainen pulkka- ja tuubimäki sekä yksi uusi harjoittelurinne avattiin Lumilassa uudenvuodenaattona. 

Kävijämäärät säilyivät ennallaan viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden, mikä näissä sääolosuhteissa on ehdottomasti mainitsemisen arvoinen asia. Vesisateet rokottivat ilman muuta myyntiä, toisaalta taas hyvillä keleillä rinteillä on ollut mukavasti vilinääkin, toimitusjohtaja Elsi Ojala kertoo.

– Kansainvälisten asiakkaiden määrä oli vuodenvaihteen sesongissa alustavien arvioiden mukaan noin 15 %. Tähän aikaan vuodesta merkittävä osa ulkomaalaisista on venäläisiä, mutta joukossa on laskettelijoita myös Virosta, Liettuasta ja Latviasta. Erityisesti joulun aikaan lumielämyksiä kävivät hakemassa myös kiinalaiset, brittiläiset ja intialaiset vieraat, Ojala tarkentaa.

Uudenvuodenaattona käyttöön otettu Peikkometro, Lumilan upea mattohissi, sekä pulkka- ja tuubimäki on otettu mukavasti vastaan. Uusilla laavuilla on riittänyt makkaranpaistajia ja tunnelma on ollut kaikin puolin leppoisa. Toki ilmaisen pulkkamäen puuttuminen on harmittanut joitain vieraitamme, mutta mattohissillä matkustaneet ja mäkeä pulkalla ja tuubilla laskeneet ovat saamamme palautteen mukaan olleet uudistukseen hyvin tyytyväisiä. Riemunkiljahdukset ja iloiset ilmeet paikan päällä sen kyllä myös kertovat, Ojala myhäilee.

Seuraavaksi Himoksella odotetaan kiihkeästi tykkipakkasten paluuta. Lumetus etenee länsirinteiltä kohti pohjoisrinteitä. Tosin vielä osa länsirinteistäkin on ilman lunta. Himoksen kaikkien rinteiden lumettamiseen tarvitaan keskimäärin 35 lumetusvuorokautta.

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Elsi Ojala, puh 0400 542 632

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments