maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiYleinenHiihtolomalla Himoksessa

Hiihtolomalla Himoksessa

hiihtoloma11

Tämän talven ensimmäisellä hiihtolomaviikolla lasketeltiin niin pikkupakkasessa ja auringonpaisteessa kuin vesisateen tihkussakin. Yhtä kaikki, rinteet olivat hyvässä kunnossa ja mäessä viiletettiin hyvällä fiiliksellä. Etelä-Suomen lomaviikko täytti myös suurimman osan lomamökeistä.

Kaikki 21 rinnettä olivat auki ja 15 hissiä kiskoi väkeä rinteisiin. Kun hissien kapasiteetti on 18 920 henkilöä tunnissa, niin harmittavan pitkiä jonoja ei juuri missään vaiheessa ole syntynyt. Tykkilumi kestää kelien vaihtelut, joten rinteissä voi nauttia hiihtolomatunnelmasta, vaikka aurinko ei paistaisikaan.

Jämsän ammattiopiston matkailulinjan toisen vuosikurssin oppilaat järjestävät tänäkin vuonna lapsille ja lapsenmieliselle monenlaista hauskaa. Joka päivälle on oma ohjelmansa, kertoi oikeanpuoleisen kuvan valkoisessa pupulookissa tiputanssia hypähtelevä Natalia Koroleva. Myös kyytiä moottorikelkan vetämässä reessä lapset pääsivät kokeilemaan.

hiihtoloma1

Syökää kaurapuuroa, se on terveellistä, opetti Markus-setä lapsia jo vuosikymmeniä sitten. Samalla asialla olivat Raision puurobaaria puolitoista viikkoa pyörittäneet Juha Teerimäki, Mari Luukkonen ja Miki Puikkonen. Kyseessä on viime vuonna aloitettu projekti, joka kiertää tapahtumia, laskettelukeskuksia ja festivaaleja.

Valitavana oli perinteisen pitkään haudutetun luomupuuron lisäksi myös uusia makuja, joita kokit loihtivat erilaisilla ”tuunakkeilla” annoksia tarjoillessaan. Vaikka puuro ei ehkä ole nykynuorisolle ensimmäisenä mieleen juolahtava nälän torjuntakeino, niin pikkuhiljaa vanhoja asenteita ja käsityksiä muutetaan, puuromestarit vakuuttivat.

Himoksen pulkkamäet ovat lasten kestosuosikit vuodesta toiseen. Helsinkiläinen Rami Sirkiä lasketteli poikansa Sampon kanssa (oik.) niin että lumi pöllysi. Perheen tytär oli samaan aikaan hiihdonopettajan kanssa rinteessä laskettelua opettelemassa. Sampokin kokeili suksia, mutta pulkkailu kiinnosti vielä tässä vaiheessa enemmän. Sirkiän perhe vietti neljättä kertaa hiihtolomaansa Himoksella. Myös murtomaahiihtoa oli tarkoitus kokeilla, jos aikaa kolmen vuorokauden reissulla siihen liikeni.

Ensimmäiset laskut tehdään yleensä äidin tai isän kanssa Joonan kummussa, jossa korkeuseroa on 5 metriä ja pituutta 33 metriä. Kun aakkoset on opittu, tuleekin asiaa hiihtokouluun. Veera Hirvonen Nurmijärveltä kertoi lasketelleensa jo viisi vuotta suksilla, mutta nyt oli tarkoitus aloittaa lautailu hiihdonopettaja Jarno Ahlstedtin opastuksella. Veera kertoi matkailleensa loman alkupäivät Iisalmen suunnalla. Nyt lasketellaan niin paljon kuin perjantaista sunnuntaihin ehtii, hän suunnitteli.

Neljän päivän lomalle Espoosta saapuneet Oscar Kinnunen ja Nina Backberg-Kinnunen kertoivat aloittaneensa ulkoilu- ja lasketteluloman Riihivuoressa ja nyt tultiin ensimmäistä kertaa Himokselle. Ensivaikutelmat olivat positiivisia, Nina kiitteli. Oscaria kiinnostivat rampit. Joulupukin tuomalla kypäräkameralla hän kuvaa hurjimmat laskunsa ja hyppynsä. Hyvää materiaalia ehti kertyä jo Riihivuoresta ja lisää oli tulossa Himokselta.

Länsi-Himoksen rinneravintolan terassilla nauttivat välipalaa turkulaiset Rea Kulmala, Anniriina Rantanen, Oona Harittu, Kerttu Lehtonen, Pauliina Rokama, Pauliina Kinos ja Linda Sjöholm. Neitoset olivat varanneet ystäväporukalla mökin Himokselta. Siellä vietettiin leppoisia lomapäiviä maanantaista perjantaihin. Mökki oli jopa odotettua hienompi ja muutenkin kaikki ok. Vain iltameininki saisi olla Himoksella aktiivisempaa, nuoret naiset toivoivat.

Päivitys hiihtolomaviikkojen jälkeen:

Streettis_cross gräbi-2

Kuva: Hiihtokeskus Himosvuori Oy/kuva-arkisto

Himoksen 30-vuotistalven hiihtolomaviikot sujuivat luistavien laskujen merkeissä. Sydäntalvella tehty tykkilumi takasi rinteisiin hienot olosuhteet. Viikoilla 8-9 rinteillä suihki reilut 42 000 laskettelijaa ja lautailijaa. Näistä ulkomaalaisia oli 7 %. Hissilippu-, ravintola- ja suksivuokraamon myynti kasvoi 13 % edelliseen vuoteen verrattuna.

Viikot 8-9 olivat eteläisen Suomen lomailuaikaa, kun taas viikolla 10 lomailevat mm. Oulun ja Kuopion seudun koululaiset. Noiltakin alueilta tullaan jonkin verran Himokselle, mutta viikko 10 on ruuhkattomuutensa vuoksi erityisen suosittua aikaa eteläsuomalaisten alle kouluikäisten lasten perheissä, kertoo markkinointijohtaja Päivi Kuokkanen.

Himoksen kevättä vauhdittavat erilaiset rinnetapahtumat ja kilpailut viikonloppuisin. Katso: http://www.himos.fi/tapahtumat/tapahtumat.html

 

 

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments