lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiFestivaalitHelteinen PipeFest 2014

Helteinen PipeFest 2014

 

pipe18

Rap- ja Hip Hop musiikkiin keskittynyt PipeFest päätti tämän kesän festivaalitarjonnan Himoksella. Kuten kuvasta näkyy, muoti on muuttunut kesäiseksi ja yleisö melko naisvoittoista. Housunhaaroja ei enää polvissa roikotettu.

pipe3,pipe4pipe5,pipe11

Kolmipäiväinen festivaali veti 12 000 kävijää, mikä oli myös järjestäjien tavoite. Helteinen sää selvästi laiskisti porukkaa. Mökeillä ja teltoilla viihdyttiin aiempaa pitempään, joten monet iltapäivän ja alkuillan esiintyjät saivat soitella melko pienille yleisöille. Eniten porukkaa festivaalikentälle ja Riemun katsomoon veti perjantaina Cheek, jonka esiintyessä paikalla arveltiin olleen 5000 henkeä.

pipe10

Kesän neljän festivaalin aikana koettiin kaikki säät ja lämpötilat, joskaan sade ei isommin tapahtumia kiusannut. Muutama kuuro tosin kohdalle sattui, mutta ne olivat nopeasti ohi meneviä. PipeFestin aikana ei tullut vettä taivaalta tippaakaan. Joka päivä oli tarjolla aurinkoa ja 30 asteen hellettä. Tällä kertaa viilentävää vesisadetta tarjottiin halukkaille järjestäjien puolesta vesiletkulla suihkuttamalla.

pipe7,pipe9

Sitten esitellään naiskauneutta. Vasemmanpuoleisessa kuvassa poseeraa paikkakunnan omia tyttöjä. Siinähän bilettää Janette Ahlholm, Jenna Jalassuo ja Wilma Mäkinen. Kaikki tuttuja teatterin ystäville niin J+J Teatterista kuin HimosTeatteristakin. Parhaillaan Himoksen kesäteatterissa pyörii J.Karjalaisen musiikkiin perustuva Doris ja Laulumies. Nämä nuoret naiset pitivät bilettämisen ohella teatteria silmällä, ettei sinne majoittunut kutsumattomia vieraita.

Oikeanpuoleisessa kuvassa festaritunnelmista nauttivat Jenna Hiltunen, Oona Elg, Erika Laine ja Jenna Huutoniemi Tuusulasta. Pari poikakaveriakin neitosilla oli mukana, mutta ne oli hukattu jonnekin. Fiilis oli kaikilla hyvä ja kaikki palikat kohdallaan, vallankin sen jälkeen kun mökille oli toimimattoman jääkaapin tilalle saatu uusi. ”Kaikkea” harrastavat naiset olivat ehtineet käydä myös muilla festareilla.

pipe6,pipe8

Naisten huomiota yritetään festivaaleilla herättää monilla tavoilla. Vauhdikkaan konstin hallitsivat Korpilahden miehet Teemu Nirkkonen, Toto Kemppainen ja Tero Autio. Jos ei kärrynpyöriä heittelevä uros joukosta erotu, niin johan on kumma. Samalla käy selville sekin, että miesten kunto on kuin kiviaitaa ja nesteytyksen määräkin enintään kohtuullinen. Kun poikien mökki oli sopivan lähellä, kelit hienot ja alueella rento meininki, niin saattoiko enää muuta toivoa?

Eikä tietenkään ainuttakaan festaria mene ilman polttareita. Torniosta saapunut miesporukka juhli kaverinsa aviohankkeita oikein perusteellisesti, eli kolme päivää ja matkat päälle. Juhlakalu oli joutunut aloittamaan matkanteon armeijan mallin polkupyörällä. Auton kyytiin hänet hyväksyttiin vasta Keminmaalla.

Kahdeksan jätkän kaveriporukka olivat kaikki metallimiehiä. Osa työskentelee Outokummun terästehtaalla ja osa kulkee reissutöissä. Helteestä huolimatta sauna lämpisi mökillä kaksi kertaa päivässä.

pipe13,pipe14

Nita Nevalainen Joensuusta ja Antti Laakkonen Turusta istuskelivat 30 asteen helteessä nuotiolla, joka tuntui hohkavan lisälämpöä ihan mukavasti. Nita Ja Antti kertoivat tavanneensa festivaaleilla, joten ensimmäistä kertaa laitettiin yhdessä ruokaa. Tosin Antin pihvit tippuivat ritilän raosta tuhkan joukkoon. Meneillään oli jo kolmas yritys.

Tule tänne kuvaamaan, huuteli seurue, jossa tuntui olevan porukkaa ympäri Suomea. Kun teltat ovat lähekkäin niin siinähän sitä tutustuu. Nesteytys on helteellä tärkeää ja samalla neste voitelee kielenkantojakin. Tämän porukan mielestä oikeaan festaritunnelmaan pääsee vain ja ainoastaan telttailemalla leirintäalueella. Siellä tutustuu parhaiten uusiin ihmisiin.

pipe15

Vantaalta ajellut nuorten miesten porukka saapui Himokselle tuunatulla ajoneuvolla. Roope Rousu ja Jimi Miettinen ostivat reissua varten vuoden 1983 -mallisen Nissan Sherryn, joka maalattiin tyylikkään vihreäksi ja kylkeen lisättiin matkakohde muistia virkistämään. Kun autoon pakkautui viisi rotevaa urosta, niin tiesi siinä Nissan-poloinen vielä vanhoilla päivillään reissuun joutuneensa.

Nissan ryhmän motto: Parempi kuolla seisaaltaan kuin elää polvillaan koko elämä.

Porukkaan eksynyt viereisen teltan Eveliina Manninen kertoi asuvansa Jyväskylässä. Hänelle festari oli jo toinen tänä kesänä. Juhannus meni  myös Himoksella.

pipe12,pipe17

Roosa Hovikoski ja Susanna Majuri kertoivat ajelleensa perjantaina Himokselle tyyliin ex tempore. Heillä oli vain yhden päivän lippu, eikä majoituksesta tietoakaan. Todennäköisesti aamuyön tunnit tuli vietettäväksi autossa leirintäalueella. Nämä naiset veti festareille Cheek, jonka biiseistä löytyy jokaiselle jotakin erityistä sanomaa, vakuutti Roosa. Hänen mielestään kaikkien pitäisi kuunnella tältä artistilta edes yksi keikka.

Omaa sanomaansa tulivat Himokselle tarjoamaan myös munkkioppilaat Aki Puurunen, Avadhutacandra Das ja Nikita Egorov. He halusivat kertoa ihmisille, miltä maistuu ikuinen onni.

Sisarukset Aliisa ja Aija Aakula yhtyivät ennakkoluulottomasti hetkeksi munkkioppilaiden Hare Krishna -lauluun. Pesäpalloa harrastavat, kahvilassa ja ravintolassa työskentelevät neitoset kertoivat matkustavansa ensi tammikuussa Australiaan muutamaksi kuukaudeksi. Sisustajaksi opiskeleva Aija lähtee sinne opiskelemaan ja Aliisa kaveriksi. Teatteri on myös sisarusten sydäntä lähellä. Viimeksi lavasteita rakennettiin Suomenlinnan kesäteatterin Liisa ihmemaassa -näytelmään.

pipe16

Niko Lempinen, Daniel Lindström, Taika Olin ja Mirjami Puska paistoivat festariväelle ilmaisia lettuja.

Festareilla juhliminen on melko kallista lystiä, mutta tarjottiin PipeFesteillä jotakin ilmaiseksikin. Leirintäalueen parkkipaikalla sijainneella lettuteltalla sai lettuja, kahvia ja mehua ilman maksua. Tempauksen taustalla olivat kaikki Jämsän seudun seurakunnat. Päivystysapua teltalle saatiin ympäri Suomen, kertoi järjestäjiin kuulunut Päivi Nironen.

Lettuteltta oli tänä kesänä Himoksella jo toista kertaa. Myös juhannuksena paistettiin lettuja niin tiiviiseen tahtiin, että huomattavan suuri taikinamäärä loppui välillä kesken.

Letunsyönnin ohessa halukkaiden kanssa keskusteltiin hengellisistä asioista, mutta mikään ehto se ei ilmaistarjoilulle ollut.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments