sunnuntai, 22 joulukuun, 2024
KotiKonsertitSilentium lämmitteli Nightwishiä

Silentium lämmitteli Nightwishiä

silentium1

(Yhtyeen promokuva)

Kuvat ja teksti: RISTO HAKOLA

Nightwishin Himoksen konsertin ensimmäisenä lämmittelijänä 20. elokuuta kuultiin jämsänkoskelaislähtöistä Silentiumia, jonka esiintyminen alkoi kello 16 sopivasti Jämsää riepotelleen ukkosmyrskyn siirryttyä kohti koillista.

Silentiumilla ja Nightwishillä on oikeastaan aika paljon yhteistä. Molempien yhtyeiden pääasiallinen tyylisuunta on sinfoninen metalli, molempien kappaleet säveltää pääasiassa yhtyeen kosketinsoittaja, Silentiumissa Sami Boman, molemmilla on aina ollut naissolisti ja toisena solistina on miesbasisti ja molemmat yhtyeet perustettiin 20 vuotta sitten vuonna 1996.

Kosketinsoittaja Sami Boman ja kitaristi Juha Lehtioksa vauhdissa.  Matti S. Aikion tukka hulmusi useaan otteeseen.

Niin, ja vielä yksi merkittävä yhteys: Silentiumin kolmannen täysipitkän albumin, vuonna 2003 ilmestyneen Sufferion – Hamartia of Prudencen taiteellisena tuottajana toimi muuan Tuomas Holopainen. Kyseinen albumi oli muuten poikkeuksellinen, sillä sen joka toinen raita oli teatraalista esitystä ja joka toinen musiikkia.

Yhtyeen viimeinen albumi ilmestyi seitsemän vuotta sitten, ja keikkailukin on ollut satunnaista, mutta toiminnassa yhtye yhä on, vaikka sen jäsenet asuvat nykyään eri puolilla Suomea. Jatkon suhteen Himoksen keikka jätti kuitenkin kutinaa, sillä yhtye esitti setissään uuden biisin, raskaan poljennon Bitter Lessonsin.

     Annika Jalkanen

Yhtyeen solisti Riina Rinkinen on äitiysvapailla, joten häntä tuurasi Himoksella Annika Jalkanen. Muun kokoonpanon muodostavat nykyään Bomanin ohella basisti-solisti Matti Aikio, kitaristi Juha Lehtioksa, vuodesta 2014 toisena kitaristina toiminut Aapeli Kivimäki ja samoin vuodesta 2014 rumpalina takonut Janne Ojala. Myös yhtyeen alkuperäisjäsen, viulisti Jani Laaksonen oli mukana Himoksen keikalla.

Himoksessa yhtye esitti kolmen vartin aikana uutukaisen lisäksi helmiä vuosien varren tuotannostaan kuten aina kauniin Forever Sleepin lähes 20 vuoden takaa, samoin tunnelmallisen My Broken Angelin ja osuuden päättäneen vahvan Empress of the Darkin. 

Kirjoittaja on teatterin ja kirjoittamisen sekatyömies ja rockmusiikin kuluttaja.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments