torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiYleinenRatsastusjousiammunnan SM-kisat Nurmolandiassa

Ratsastusjousiammunnan SM-kisat Nurmolandiassa

Oleko joskus kokeillut jousiammuntaa? Kuvittelepa tekeväsi sitä liikkuvan hevosen selässä! Sitä on ratsastusjousiammunta. Laji vaatii kärsivällisyyttä sekä ratsastajalta että hevoselta, ja jokainen onnistuminen on pitkän harjoittelun tulos.

Ratsastusjousiammunta voi olla monelle tuntemattomampi laji, mutta Jämsässä siihen löytyy hyvät harrastusmahdollisuudet. Elämys- ja eläinpalvelu Nurmolandiassa lajiin pääsee tutustumaan helposti. Viikonloppuna Nurmolandiassa järjestettiin ratsastusjousiammunnan SM-kilpailut, joita järjestämässä sekä myös kilpailemassa oli Nurmolandian omistaja Eva Nurminen. – Omalta osaltani kisamenestys vaihteli eri päivinä. Perjantai meni alle oman tasoni, lauantaina sain onnistumisia ja osumia ja sunnuntaina pääsin parhaimpaani. Kokonaiskisassa sijoituin neljänneksi ja parannusta edellisvuoteen tuli neljä sijaa.

Eva Nurminen

Toinen Jämsän edustaja oli Iisa Orell, joka on harrastanut lajia vuodesta 2019. – Kisaviikonloppu oli täynnä jännitystä, ihania ihmisiä ja hevosia ja ennen kaikkea yhteisöllisyyttä. On mahtavaa kuulua ratsastusjousiampujien isoon perheeseen ja seurata taitavia suorituksia, Orell summaa kisoja. Omaan suoritukseensa hän oli pääosin tyytyväinen saavutettuaan kahdella radoista lähes oman ennätyksensä. – Ehkä olisin voinut kuitenkin olla hieman parempi. Lisää treeniä ja ehkä ensi vuonna uudestaan!

Iisa Orell

Kolmipäiväiseen kilpailuun osallistui 20 kisaajaa viiden hengen ryhmissä. Suomen Ratsastusammunnan Liitosta pääorganisaattorina paikalla oli Sonja Honkala. Lisäksi kilpailua mahdollistivat 20 vapaaehtoista toimitsijaa. Näitä kaikkia sekä paikallisia yrityksiä, jotka sponsoroivat kisapalkinnot Nurminen kiittelee kovasti. – Kisat onnistuivat hyvin. Rata toimi, hevoset käyttäytyivät hyvin ja toimitsijat tekivät suuren työn. Osa hevosista yöpyi Kähön tilalla, osa Nurmolandiassa.

Tänä vuonna samassa kategoriassa kisasivat sekä seniorit että juniorit, mutta suunnitelmissa on saada molemmille ikäluokille jatkossa omat kisat. Joka päivä oli tehtävänä erilainen rata; Torni 90, Squirmish ja Raid 235. Yhteistuloksista ja sijoittumisesta muodostui kokonaispistemäärä, joka muodosti lopullisen sijoittumisen. SM-kultaa saavutti Anni Jauhiainen, hopeaa Eelis Lummaa ja pronssia Jenni Tommila. Muitakin palkintoja kisoissa jaettiin. Tsemppipalkinnon sai Tiina Jokinen, soturipalkinnon Virpi Lummaa, Uuden tulokkaan palkinnon Einari Pänkäälä ja Paras SM-juniorin palkintoi meni Eelis Lummaalle.

Reijo Ruosila

Aloituskuvassa Roope Malinen.

Lisää kuvia tulossa Himoksen Sanomien Facebook-sivuille.

Linkki SM-kisojen tuloksiin

Suomen Ratsastusjousiampujain Liitto

Nurmolandia

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments