lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiYleinenPakkanen lauhtui - säpinää rinteissä

Pakkanen lauhtui – säpinää rinteissä

himos2

Kun pitkä pakkasjakso viimein hellitti, Himoksen rinteet vilisivät laskettelijoita. Lähes kolmestakymmenestä asteesta pudottiin yhden yön aikana kolmeen asteeseen, joten keleissä tapahtui aika iso muutos. Lauhtuminen osattiin myös hyvin ennakoida siitä päätellen, että pysäköintialue täyttyi autoista heti aamupäivän aikana.

Tähän aikaan vuodesta päivä on vielä lyhyt ja harmaa, mutta ei se iloa pilannut, kun viluisimmatkin pääsivät viimein hyppäämään suksille ja nauttimaan talvesta. Vielä tänä viikonloppuna lasketeltiin pelkästään Länsi-Himoksen rinteissä. Pohjois-Himoksen ennustetaan aukeavan ensi viikonvaihteessa.

Nordica-Blizzard testikiertue tarjosi pitkän rivin erilaisia suksia kokeiltavaksi ja kokeilijoita esittelijä Kari Mäkelän puheilla riitti. Myös Jani ja Karita Boström Tampereelta käyttivät tilaisuutta hyväkseen.

– Suksia ei kannata koskaan ostaa kokeilematta, he sanoivat.

Missäpä muualla näin laajaa valikoimaa pääsisi testaamaan kuin maahantuojan esittelytilaisuuksissa. Kari Mäkelä kertoi kiertävänsä joka viikonloppu jossakin hiihtokeskuksessa. Vuodesta 1967 laskettelua harrastanut mies hyppää myös aina työpäivän päivän päätteeksi itse suksille. Pitäähän se tuntuma markkinoitaviin välineisiin säilyttää.

Kolmevuotias Kalle Heikkinen ja vähän vanhempi Simo Heikkinen Helsingistä löysivät sopivan rinteen Joonan kummusta. Kalle kurvaili rinteessä kokeneesti ilman muksahduksia. Eikä mikään ihme, sillä pojalla on meneillään jo toinen laskettelutalvi.

– Kalle on innokas laskettelija, jonka taito kasvaa nopeasti, Simo kiitteli.

Kun perheellä on mökki Pohjois-Himoksen päällä, niin rinteiden avautumista siellä odotetaan. Heikkiset käyvät talven mittaan Himoksessa 5-10 kertaa. Laskettelukeskuksen sijainti on ihanteellinen, koska matkoihin ei tuhraannu paljon aikaa.

Espoosta kotoisin oleva Heikki Ahonen kertoi viettäneensä aamupäivän rinteissä ja nyt oli lasten pulkkamäen vuoro. Oskari Ahonen (4v) ja Vilma Mattelmäki (5v) ottivat pulkkailusta täysillä ilon irti. Kahden perheen voimin vietetty mökkiviikonloppu onnistui hienosti, kun ilmatkin sopivasti lauhtuivat.

Tanja Lilja, Janina Lilja, Satu Rajahalme, Uki Lilja ja Pasi Porola, söivät laskettelun lomassa eväitään nuotion ääressä. Kokemäeltä ja Harjavallasta saapuneesta seurueesta osa viipyi Himoksella puoli viikkoa ja osa viikonlopun.

– Tämä on meille hyvin tuttu paikka, jossa käydään kesällä ja talvella, he kertoivat.

Osalle porukasta iskelmäfestivaali oli ennestään tuttu tapahtuma ja ensi kesänä iskelmään oli päätetty tulla koko joukolla. (Menneiden festarien tunnelmia voi tsekata myös näiltä sivuilta). Päiväkäynnillekin toisinaan Himokselle pistäydytään, he kertoivat.

Monta kiloa makkaraa käristyi päivän mittaan myös rinteiden alla sijaitsevalla laavulla.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments