maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiYleinenOnnistunut joulusesonki - säistä huolimatta

Onnistunut joulusesonki – säistä huolimatta

himos6

Loppiaisviikonloppuun päättynyt joulun lomajakso on yksi kolmesta laskettelukauden merkittävimmästä sesongista. Tänä vuonna Himoksen rinteillä kirjattiin  lähes 20 000 laskettelupäivää, mikä on haastaviin sääoloihin suhteutettuna erittäin hyvä suoritus. Rinteiden lumitilanne oli koko sesongin ajan huippuluokkaa,  mutta joulun aikaan lunta kaivataan luonnossakin. Tämän vuoden juhlapyhät  toivat tullessaan sääkartan koko kirjon. Laskijat saivat niskaansa niin vettä, räntää kuin  luntakin. Sattuipa joukkoon toki pari aurinkopäivääkin ja myös rapeaa pakkasta, kertoo markkinointijohtaja Päivi Kuokkanen.

      Kuva: Himosvuori Oy                                                                     Kuva: Himosvuori Oy

– Myynnillisesti lomasesonki oli ihan hyvä, kun otetaan huomioon sään tuomat haasteet. Verrattuna viiden viimeisen vuoden keskiarvoon kirjasimme kasvua 60 %. Kausi 2015-2016 ylittyi  peräti 243 %:lla. Tuolloin koko laskettelukausi saatiin käyntiin tosin vasta 31.12.2015. Tänä vuonna on havaittavissa selvää piristystä ulkomaalaisten määrässä. Heidän osuutensa kasvoi 63 % viime vuodesta ollen joululomasesongin kokonaislaskettelijamäärästä 20 %. Tähän aikaan vuodesta merkittävä osa on venäläisiä, mutta joukossa on paljon myös eestiläisiä, toteaa Kuokkanen.

Kuokkasen mukaan tämä joulu-uuden vuoden ajan reilu kahden viikon jakso saattaa parhaimmillaan kerryttää jopa 15 % koko talven liikevaihdosta. Muut isot sesongit ovat hiihtolomaviikot 8-9 ja pääsiäinen. Tänä vuonna pääsiäinen on Himoksen kannalta kalenterissa hieman haastavassa ajankohdassa, kun sitä vietetään vasta huhtikuun puolessa välissä. Tuolloin eteläinen Suomi toivottaa jo kevään tulleeksi, vaikka rinteissä lunta vielä onkin.

Lumetus jatkuu Himoksella pohjois/luoteisrinteillä ja lännen sekä pohjoisen välisillä siirtymäreiteillä. Siirtymien sekä ensimmäisten pohjois- ja luoteisrinteiden avausta  tavoitellaan lauantaille 21. tammikuuta. Tällä hetkellä Himoksella on käytössä 21 rinteestä 13 rinnettä ja Murrin Streettis, junnutasoinen Snow park.
– Viime vuonna avasimme ensimmäiset pohjoisirinteet ja siirtymät vasta helmikuun alussa. Nyt saamme rinnesirkuksemme käyttöön jo useita viikkoja aikaisemmin, Päivi Kuokkanen iloitsee.

Himoksella järjestetään laskettelun ohessa paljon erilaisia rinnetapahtumia. Esimerkiksi tulevana lauantaina (14.1. 2017) Elan Bollé Snow tour tuo rinteille hauskaa kisailuohjelmaa koko perheelle välinetestien oheen. Sunnuntai on jo perinteisesti ollut perheen pienten oma kisapäivä, jolloin lapset ottavat mittaa toisistaan ilmaisessa  Dumle-Peikkopujottelussa. Ohjelmat järjestetään pääsääntöisesti viikonloppuisin ja loma-aikoina tapahtuu
päivittäin.

Aukioloajat, rinnetiedot ja tapatumat löytyvät tarkemmin netistä http://www.himos.fi/

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments