tiistai, 18 kesäkuun, 2024
KotiKonsertitKesäsoittajat ilahduttavat

Kesäsoittajat ilahduttavat

Aino-Sofia Vehkala ja Selma Hakanen valikoituivat Jämsän kaupungin ensimmäisiksi kesäsoittajiksi. He ilostuttavat soitollaan kahden viikon ajan kaupungin kahviloissa ja ihan ulkosallakin. Ensimmäinen viikko on loppumassa ja toinen viikko seuraa heinäkuun puolivälissä.

Aino-Sofia on itseoppinut kitaransoittaja ja Selmalla on takanaan kymmenen vuoden viulunsoitonopinnot musiikkiopistossa. Tytöt eivät aiemmin tunteneet toisiaan, mutta yhteinen sävel löytyi kesätyössä nopeasti. – Parasta on ollut rento meininki ja se kun saa ihmiset hyvälle tuulelle. Eräs saksalaisperhe alkoi tanssia soittomme tahtiin rautatieasemalla, Selma kertoo viikon tapahtumista. – Yllättävintä on ollut huomata, kuinka helpolta soittaminen on tuntunut. Saamme tässä työssä kymmeniä tunteja esiintymiskokemusta, Selma täydentää.

Tytöillä on jo suunnitelmia jälkimmäiselle viikolle. – Aiomme soittaa useampia biisejä ja sellaisia, jotka ovat laajemminkin tunnettuja. Esimerkiksi englanninkieliset laulut ovat kansainvälisille vieraille tutumpia ja niitä helppo vaikka alkaa laulaa säestyksen mukana, Aino-Sofia kertoo. Soittajat ovat tykänneet ihmisten palautteesta ja jopa tippiä on kertynyt. Yhden vienon toiveen he kuitenkin esittävät yleisölleen: – On kiva jutella kuulijoiden kanssa, mutta mielellään vasta kappaleiden välissä. On harmittavaa keskeyttää kappale.

Tyttöjen työmoraali on siis kohdallaan sekin. – On ollut hienoa, kun meihin luotetaan ja saamme toimia vapaasti!

Siviilissä tytöt ovat hyvin tavallisia nuoria. Selmalla on kesällä tiedossa rippileiri ja Aino-Sofialla samoin, mutta isosen roolissa. Syksyllä Selma siirtyy peruskoulun yhdeksännelle luokalle ja Aino-Sofia aloittaa opinnot Jämsän lukiossa.

Selma Hakanen ja Aino-Sofia Vehkala matkalla soittamaan Jämsän rautatieasemalle
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments