maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiFestivaalitHimos, juhannus 2015

Himos, juhannus 2015

 

festari20

Himoksella juhlittiin juhannusta festareiden merkeissä jo 17. kertaa. Sää ei tälläkään kertaa oikein suosinut, mutta eipä ilmojen viileys ja sadekuurot paljon haitanneetkaan. Jälleen kerran tehtiin uusi yleisöennätys, sillä historiankirjoihin merkittiin nyt 44 000 kävijää. Himos Parkin kahdella lavalla esiintyi kolmen päivän aikana 29 bändiä. Huippunimiä kaikki, kuten aina ennenkin. Festivaalien historiaan voit tutustua täällä: http://www.himosjuhannus.fi/fi/historiaa

Tunnelma oli esiintymislavojen edessä ajoittain tiivis, mutta koko ajan leppoisa ja mukava. Oheiset kuvat ovat Sannin ja Jenni Vartiaisen keikoilta, jolloin artisteja päästiin fanittamaan ulkonakin poutakeleissä. Kun järjestelyorganisaatiolla on isoista yleisötapahtumista vankka kokemus, niin homma sujuu kitkattomasti ja yleisö voi nauttia tapahtumasta täysin siemauksin.

Ensimmäisten joukossa                                                                                            Synttärit

Herrat Sami Suominen ja Jani Leppänen Lahdesta astuivat Himos Parkin portista sisään ensimmäisten festarivieraiden joukossa. Myyntikojusta hankittiin heti komeat hatut ja aurinkolasit tunnelmaa kohottamaan (ja huomiota herättämään). Kun viime juhannus meni vähän vaisusti Hartolan campingalueella, niin nyt oli tarkoitus ottaa ilo irti elämästä koko pääsylipun hinnan edestä. Miehet kertoivat olevansa jätkäporukalla asuntoautolla liikkeellä ja tarkoitus oli katsoa nämä bileet alusta loppuun. Odotuksiin sisältyi hyviä esiintyjiä ja railakasta menoa.

Helsinkiläinen Liisa Livkojeva (kuvassa edessä) vietti ystäviensä Gita Toiviaisen  ja Noora Nordströmin kanssa syntymäpäiviään teemalla: Himos ei petä! Ja hyvin oli festarit lähteneet käyntiin. Toista päivää juhlittiin silloin kun oheinen kuva otettiin. Sen verran tappiota ensimmäinen telttailuyö tuotti, että Nooralta pöllittiin kurahousut. Tämä menetys ei kuitenkaan tunnelmaa pilannut. Nuoret naiset kertoivat viettävänsä neljättä juhannusta Himoksella ja vuoden päästä tulee viides.

– Täällä on hyvä henki ja hienoja ihmisiä. Leirintäalueeltakin päästiin läheiseen mökkiin suihkuun ja saunaan. Sellainen ei tulisi Helsingissä kuuloonkaan, neitoset kiittelivät.

Jenni Vartiainen innosti faninsa laulamaan ja tanssimaan tuttuja hittikappaleitaan.

Himoksen juhannusneito 2015

Viime vuonna tämän palstan ylläpitäjä valitsi ensimmäisen Himoksen juhannusneidon ja nyt esitellään hänen seuraajansa. Tarkan seulonnan ja puntaroinnin tuloksena valinta kohdistui Roosa Romoon Kuopiosta. Voi pojat, katsokaa noita hymykuoppia!

Roosa opiskelee luokanopettajaksi Joensuussa. Juhannusta hän vietti ystäviensä kanssa mökissä. Mainittakoon, että kainalossa oli kiltinoloinen nuori mies, jonka kerrottiin kärvistelevän yöt teltassa ja muutenkin olevan ulkoruokinnassa. Mitäpä mies ei tämmöisen tytön takia sietäisi?

 Himoksen juhannusjannu 2015

Tasa-arvon nimessä on aiheellista valita myös Himoksen Juhannusjannu. Kun miehen on vähän vaikea arvioida noita urosten ulkonäköseikkoja, niin valintaan vaikutti huomattavalta osalta Petri Pöyryn oikea asenne. Jokainen sää on festivaalisää, kunhan päällä on sään mukainen varustus, hän sanoo. Armeijan käynyt mies tietää nämä oikeat pukeutumisperiaatteet.

Petri tuli festareille kaveriporukan kanssa Mikkelistä, joten Itä-Suomi on nyt hyvin edustettuna tämän juhannuksen valinnoissa. Pojat yöpyivät positiivisella asenteella teltassa. Varustautumiseen saatiin oppia viime vuodesta. Himos on Petrin mielestä paras paikka viettää juhannusta. Reissun tavoitekin oli selvänä mielessä, mutta tässä vaiheessa se ei vielä ehtinyt täyttyä. – Rennolla asenteella mennään, kyllä sen pitäisi riittää, hän arvioi mahdollisuuksiaan.

festari23

Kohdanneet

Jimi Suokkaan ja Julia Lupusen kohdalla tavoitteet kohtasivat viime juhannuksena. Seurustelu alkoi Himoksella joskin kotipuolessa Kouvolassa oli joitakin silmäyksiä jo aikaisemmin vaihdettu, he kertoivat. Kummankin opiskelut tulivat tänä keväänä toistaiseksi päätökseen. Jimi lähtee heinäkuussa Uttiin armeijaan ja Juliasta tulee inttileski. Sen jälkeen alkaa uusi harkinta mahdollisista jatko-opinnoista.

Pariskunta vietti juhannusta leirintäalueella, jossa heidän mielestään vallitsi tiivis ja viihtyisä tunnelma.

festari14

                                                                                    Avointen ovien porukka

Ohikulkumatkallaan kameramies huudeltiin tutustumaan mökkiporukan juhannuksen viettoon. Tämä seurue päätti hankkia yhteisen mökin kutsumalla kokoon sopivan kokoisen joukon avoimien ovien periaatteella. Osa tunsi ennestään toisensa, osa ei, kun mukaan haalittiin ystäviä seuralaisineen ja tuttavineen. Näin kerääntyi porukkaa Helsingistä Pohjanmaalle, mutta hyvin sujui juhannuksen vietto. Jopa niin hyvin, että juhannuspäivän iltapuolelle mennessä oli käyty katsomassa vasta kahta bändiä.

 

Elämää leirintäalueella                                                                                            Grillimestarit

Epävirallisten laskujen mukaan leirintäalueella oli noin 1700 telttaa. Kun asuntoautot ja asuntovaunut otetaan mukaan, niin kaikkiaan alueella yöpyi noin 5000 henkilöä ja toinen mokoma mökeissä.

Vettä vähän ripeksi, mutta grilli hehkui kuumana, kun Tero Sundberg, Dan Mutta ja Eero Tuominen aloittivat päivällisen valmistuksen nuotiopaikalla. Nykyisin grillit ovat sallittuja vain näillä paikoilla, teltoilla grillaaminen on kielletty. Miehet kertoivat aloittaneensa juhannusruokien valmistamisen naudan sisäfileillä, toisena päivänä laitettiin naudan ulkofilettä ja nyt viimeisen päivän menu koostui porsaan ulkofileestä lisukkeineen. Makkaraa otettiin mukaan vain hätävaraksi.

Asuntonaan tällä viiden hengen seurueella oli ”rivistön hienoin bussi”. Koko porukka on vuosien mittaan muotoutunut asuntobussiharrastajista. Himoksessa juhannusta vietettiin viidettä kertaa.

Tämän kesän uutuus HimosParkissa on noin 7000 henkilöä vetävä Tent Stage. Kun Terassi Riemuun mahtuu reilut 2000 henkilöä, niin tarvittaessa sateen suojaa löytyy noin 10 000 tapahtumavieraalle. Alun pitäen Tent Stage suunniteltiin esiintymisareenaksi, mutta ei sateenpitävyydestäkään tietenkään haittaa ole.

Bändien lisäksi festivaaleilla on monenlaista muutakin viihdyttävää härpäkettä. Tänä juhannuksena benjihyppyä loikittiin kahdesta nosturista, oli korkeuksiin lennättävä linko ja yläilmoihin pääsi myös helikopterin kyydissä. Moottoripyörällä ajava hurjapää päräytteli näytöksiään metallipallossa.

Jos haluat muistella edellistä juhannusta artikkelit löytyvät täältä: https://himoksensanomat.fi/2014/06/20/festivaalikesa-kaynnistyi/

https://himoksensanomat.fi/2014/06/23/juhla-ja-juhannusilta-festareilla/  sekä https://himoksensanomat.fi/2014/06/24/festaritunnelmaa-leirintaalueella/

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments