maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiYleinenHiihtokoulun kautta rinteisiin

Hiihtokoulun kautta rinteisiin

hiihtokoulu2

Hiihtolomaviikoilla hiihtokoulun varausluukulla riittää asiakkaita ja opettajilla kiirettä rinteissä.

Espoosta Himokselle lomalle tulleen viisivuotiaan Neo Nymanin yksityistunti on päättymässä. Hiihdonopettaja Pavel Martikainen antaa oppilaalleen kiittävää palautetta. Neo otti annetut opit hyvin vastaan ja selvää edistymistä tapahtui.

Neo kertoo vähän jännittäneensä isoa rinnettä ja kuinka jarrutus siinä onnistuu, mutta onnistuihan se. Niin oppilas kuin opettajakin saattoivat olla tyytyväisiä.

hiihtokoulu1

Neon isä Kenneth Nyman kuunteli hymyillen opettajan ja oppilaan keskustelua. Lomalla ollaan koko viikko ja perheen tarkoitus on viihtyä mahdollisimman paljon rinteissä.

Hiihtokoulu Himoset Oy:n tuntilistoilla on viitisenkymmentä opettajaa. Kaikki ovat Kansainvälisen hiihdonopetuskoulutusohjelman suorittaneita, kertoo hiihtokoulun johtaja Elisa Silén.

hiihtokoulu4 hiihtokoulu3

Jokseenkin kaikille opetustoiminta on sivutoimista. Osa joukosta keskittyy lautailun opettamiseen osa suksiin. Hiihtokoulusta voi tilata yksityistunteja tai osallistua yhteiskursseille. Opetusta annetaan niin alkeissa kuin kokeneiden laskijoiden jatkokoulutuksessakin. Myös liikuntarajoitteiset ovat tervetulleita hiihtokouluun.

hiihtokoulu5

Pienimpiä on toisinaan ohjattava oikein kirjaimellisesti kädestä pitäen.

– Lapsia oppilaistamme on 60-65 prosenttia. Aikuisista jotkut haluavat kokeilla kerran elämässään, joillakin on ollut laskettelussa pitkä tauko, jonka jälkeen välineiden kehitys on nollannut vanhat opit, kertoo Elisa.

Carving-suksien tulon jälkeen lasketteluasento- ja tekniikka meni kokonaan uusiksi, joten puikkosuksilla lasketelleesta kokeneestakin rinteiden koluajasta tuli uudelleen aloittelija.

Kehittyneetkin laskettelijat saattavat ottaa välillä tunnin hiihtokoulua, koska siellä on aina välineistä ja tekniikoista viimeinen tieto.

Oman ja muiden turvallisuuden takia aloittelijan kannattaa aina tehdä ensimmäiset laskunsa hiihdonopettajan ohjauksessa. Tämän ovat nyt aikaisemmin rinteissä vaaratilanteita aiheuttaneet ulkomaalaisetkin oivaltaneet.

hiihtokoulu6 hiihtokoulu7

Hissinousut kuuluvat kurssiin ja opettajan kanssa hisseihin pääsee mahdollisten jonojen ohi. Opettajien mukaan yksi tunti riittää alkeisiin, 2-3 tunnin opetuksella kömpelömpikin pääsee lasketteluharrastuksessaan hyvään vauhtiin.

Oppilaita hiihdonopettajilla riittää lähes vauvasta vaariin. Kirsi Äikkään mieleen on jäänyt 74 vuotias nainen Etelä-Afrikasta. Hän otti hiihtotunnin elämyksenä, joka piti kokea kerran ennen kuolemaa. Naisen aviomies ei rinteeseen uskaltanut lähteä.

Hiihtokouluun saat yhteyden osoitteesta:  http://www.ski.fi/author/himoset/

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments