KotiUrheiluAlppihiihtoseura HimoSki isännöi hienot kisat nuorille laskijoille

Alppihiihtoseura HimoSki isännöi hienot kisat nuorille laskijoille

Head Cup 17.-18.2.2018/Keskisen-Suomen aluemestaruuskilpailut, Himos

Teksti ja kuvat: Tiia Mujunen

Viikonloppuna kokoontui yli 200 alppihiihtäjää Himoksen Bonus –rinteen juurelle, kun Keskisen-Suomen aluemestaruuksista kamppailtiin kahtena päivänä. Kilpailuihin saatiin vahvistuksia myös naapurimaista, kun noin 60 venäläistä ja virolaista olivat saapuneet Jämsään. Kisojen järjestäjänä toimi Jyväskylän Hiihtoseuran Alppijaosto ja käytännön järjestelyt hoiti HimoSki. Tässä artikkelissa esitellään HimoSkin nuorten laskijoiden tyylinäytteitä.

Lauantain aamu aukesi lempeästi leijaileviin lumilepeisiin, kun pujottelun mestaruuksia alettiin jakaa. Himoskin kisatiimin pätkäkeppirataurakan aloitti Hertta Inna (vasen kuva) (N8), joka oli lopputuloksissa sarjansa kuudes. Heljä Tamminen (N10) oli omassa sarjassaan kahdeksas. Benjamin Saarenkylän (oikea kuva) (N10)vikkelyys palkittiin ja hän olikin lopulta sarjansa toinen.

Mikki Lyytinen (vasen kuva) (M12) oli sarjansa viides. Into Tammisen kilpailu keskeytyi ensimmäisellä kierroksella. Onni Mujusen (oikea kuva) ensimmäinen lasku oli tapahtumia täynnä, ja hän oli lopulta sijalla 12.

Rata vaihtui pitkille kepeille N14 –sarjassa. Tyttökolmikon nopeimmaksi suoriutui Maisa Moisio (vasen kuva), joka oli viides. Maisa pokkasi myös pujottelun aluemestaruuden itselleen. Nesta Tamminen (oikea kuva) laski molemmat laskut varmasti ja oli lopulta sijalla 7. Saga Rautiaisen laskussa tällä kertaa jyrkänne otti voiton.

Olivia Lammasaitan (vasen kuva) (N16) kohtaloksi koitui radan yläosa. Tessa Moisio (oikea kuva) puolestaan laski vauhdikkaasti ensimmäisellä kierroksella maaliin, mutta toisella kierroksella radan alaosa nappasi laskijasta voiton.

M16 -sarjan Onni Humalamäki (vasen kuva) ja Miika Lyytinen (oikea kuva) laskivat varmasti maaliin. Onni oli yhdeksäs ja Miika oli sijalla 11. Otto Mujusen ensimmäisen kierroksen laskulla oli tapahtumia sen verran, että hän oli lopulta sijalla 12. Jere Kansanaho sai ehjän ensimmäisen laskun, mutta toisella kierroksella rinne kampitti laskijan radalta.

Sunnuntain suurpujottelu starttasi kipakkaan pakkasaamuun. Auringonkajo pilvien liepeillä antoi kuitenkin merkkejä kauniista iltapäivästä. Suurpujottelussa Hertta Inna (N8) laski sijalle 13. Hertta oli myös sarjansa aluemestari. Heljä Tammisen (vasen kuva) (N10) laskussa radan yläosa koitui kohtaloksi. Toisella kierroksella Heljä korjasi tilanteen ja hyvän ajan. Benjamin Saarenkylä (M10) oli edellisen päivän tapaan taas tavoittelemassa kärkeä ja oli M10-sarjassa viidenneksi nopein. Ellen Aho (oikea kuva) (N12) laski ensimmäisen alppihiihtokilpailunsa ja oli sarjassaan 22.

M12 -sarjan poikakolmikon parhaan tuloksen nappasi tällä kertaa Onni Mujunen ollen sijalla 13. Mikki Lyytinen laski sijalle 17. ja Into Tammisen kilpailu loppui ensimmäisen kierroksen yläosaan.

N12-tyttökolmikon parhaana Maisa Moisio (vasen kuva) tykitti sijalle kuusi. Maisa oli myös suurpujottelun aluemestari. Saga Rautiainen (oikea kuva) taisteli itsensä sijalle kahdeksan ja hän oli myös aluekilpailun toinen. Nesta Tammisen kilpailu loppui toisella kierroksella jyrkänteelle.

Tessa Moisio laski sarjassaan sijalle viisi ja Olivia Lammasaitta oli sijalla seitsemän. M16 -sarjan poikanelikon parhain oli tänään Otto Mujunen (vasen kuva) sijallaan seitsemän. Onni Mujunen oli sijalla 10, Miika Lyytinen sijalla 11 ja Jere Kansanaho (oikea kuva) sijalla 14.