Jämsän seudun museot

  0
  1211

  Jämsän seudun museot löydät täältä:  http://www.jamsa.fi/kulttuurielamyksia/museot

  Osa museoista on keskikesällä auki päivittäin. Tiedon aukioloajoista löydät tämän lehden tapahtumasivuilta: https://himoksensanomat.fi/tapahtumakalenteri/

  Aarresaaren kotiseutumuseo sijaitsee kauniissa Kankarisveden niemessä. Jämsänkosken Kotiseutuyhdistys järjestää siellä erilaisia tapahtumia. Suosittuja ovat olleet  joulunavaus- ja juhannustapahtumat (kuvat). Juhannuksena Aarresaaressa on myös komea kokko, joka poltetaan yleensä lapsiystävälliseen aikaan illalla.

  Aarresaaressa on mm. harvinainen, kokonaan puukoneistoinen mylly, seudun vanhaan maatalousperinteeseen kuuluvat vilja-aitta, riihi, savusauna sekä 1840-luvulla rakennettu hämäläistyylinen Kerkkola-Kosken vanha päärakennus. Uusinta vaihetta Jämsänkosken historiassa edustavat teollistumisen alkukauden työväenasunnot. Vanhaa suomalaista talonpoikaisesineistöä löytyy enemmän Pälämäen ja Kuoreveden kotiseutumuseoista.

  Ilmailumuseo Hallinportti esittelee lentokoneita ja ilmailun historiaa. Museoalueella on kirjastorakennus, elementtihalli pienesineistölle ja kaarihalli lentokoneille.